Kysymys ei ole siitä, kuka ärsytti ensin tai eniten – Toisen ihmisen ampuminen ilmakiväärillä on laitonta

Kuvien perusteella näyttää todennäköiseltä, että nuorta on ammuttu yläselkään.

Tervakoskella kohautti pääsiäisen aikaan kuva sosiaalisessa mediassa. Kuvaan oli yhdistetty kaksi otosta: toisessa näkyi nuoren henkilön yläselkä paita päällä, toisessa sama selkä oli paljaana. Paidassa oli reikä, samoin yläselässä.

Postauksessa annettiin ymmärtää, että ilmakiväärin luoti oli lävistänyt sekä paidan että ihon. Vastaava tapaus oli poliisin tutkinnassa viime syksynä ja poliisi otti tutkintaan myös pääsiäisen tapahtumista saamansa ilmoituksen.

Lue lisää: Poliisi keskeytti tutkinnan: Ammuttiinko mopopoikaa ilmakiväärillä Tervakoskella? – näin asukkaat kuvailevat kärjistynyttä tilannetta

Lue lisää: Poliisi tutkii pääsiäisen tapahtumia Tervakoskella: Ammuttiinko nuorta yläselkään ilmakiväärillä?

Kuva ja kirjoitus poistettiin ryhmästä jo pian julkaisemisen jälkeen, mikä oli ymmärrettävää, koska siinä julkaistiin myös ampumisesta epäillyn henkilön nimi. Niin kauan kun henkilöä ei ole todettu syylliseksi, on mahdollista itse syyllistyä kunnianloukkaukseen, jos levittää tietoa tai vihjauksia, jotka ovat omiaan aiheuttamaan henkilölle vahinkoa tai esimerkiksi saattamaan hänet halveksimisen alaiseksi.

Kuvien perusteella kuitenkin näyttää todennäköiseltä, että nuorta on ammuttu yläselkään.

Keskustelussa nousi esille kommentteja siitä, että myös mopoilevat nuoret ovat itse vaikuttaneet tilanteen eskaloitumiseen ärsyttämällä asuinalueen asukkaita. On kuitenkin täysin toisarvoista, kuka ärsytti ensin tai eniten. Ilmakiväärillä ei lähtökohtaisesti saa ampua edes omalla pihalla, koska se voi aiheuttaa vaaratilanteita. Saati tarttua aseeseen silloin, kun oma ärsytyskynnys ylittyy.

Jos ampuu toista ihmistä aseella voi syyllistyä moneenkin eri rikokseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos