Kesällä meillä on Tervakosken kokoinen vankila

Kirjoittaja kuvailee, kuinka hankalaa Tervakoskelta on liikkua ilman omaa autoa.

Aina sama sanonta. Tyhjiä penkkiriviä kuljetetaan. Niin sanotaan, mutta ei ole otettu selville mistä se johtuu. Varmasti kymmenen vuoden ajan Tervakosken asukkaat ovat kertoneet huolensa joukkoliikenteen puutteista. Mikään ei ole muuttunut.

Koulukuljetusten aikaan on jonkin verran busseja, mutta ne puuttuvat aikaisesta aamusta ja myös iltapäivästä.

Koulujen aikaan arkipäivänä menee Tervakoskelta Hämeenlinnaan ja takaisin 7 bussia suoraan ja 7 Leppäkosken kautta. 8 bussia kulkee Tervakosken ja Turengin väliä. Riihimäkeen kulkee 7 bussia ja takaisin.

Viikonloppuna ei ole julkista liikennettä lainkaan.

Koulujen loma-aikoina ja kesällä liikenne on minimaalista. Hämeenlinnaan menee aamulla kaksi bussia ja kuuden (6) tunnin odotuksen jälkeen tulee ainoa bussi Tervakoskelle ja sekin Leppäkosken kautta (matka kestää yhden tunnin). Koulujen aikaan viimeinen bussi lähtee klo 17.05.

Riihimäelle menee aamupäivällä kaksi bussia ja kuuden (6) tunnin odotuksen jälkeen klo 14.35 pääsee Tervakoskelle.Viimeinen bussi lähtee 16.35 kesällä ja talvella.

Jos nyt katsoo liikenteen kokonaisuutta, havaitsee puutokset. Noilla aikatauluilla ei voi käydä työssä Tervakosken ulkopuolella.

Aamusta ja illasta puuttuu busseja. Puhumattakaan viikonlopuista, koulujen loma-ajoista tai kesästä.

Työssä käyvän on hankittava oma auto, ja ilmasto kiittää.

Ja auton ostaa jokainen jolla on vähänkään varaa, koska julkisen liikenteen puutteiden vuoksi perheen elämä olisi mahdotonta.

Tervakoskelta saa kyllä ruokaa ja monia palveluita, mutta vaatteet, kengät, rautatarvikkeet ja monet muut erikoishyödykkeet on haettava kaupungista.

Viikonloppuna ei ole julkista liikennettä. Miten perhe pääsisi yhdessä ostoksille tai harrastuksiin? Siinä teille tyhjien penkkirivien kauhistelijoille. Ainoa keino selvitä Tervakoskella on oma auto.

Sijaiskärsijöitä ovat autottomat, jotka ovat usein ovat myös iäkkäitä. Autottomien ystävät ovat usein myös ilman autoa.

Jos nyt haluttaisiin lisätä joukkoliikennettä, niin siitä olisi tiedotettava todella vahvasti kaikkia kanavia käyttäen.

Myös muutos ei voisi tapahtua nopeasti, koska monen oli pakko ostaa oma auto ja muutos on hidasta. Mietittäväksi kaikille päättäjille

Ulla Korpinen

Kirjoittaja on tervakoskelainen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos