Onneksi liikuntavälineillä ei ole tunteita: ihastun, innostun, kokeilen ja hylkään

”Toiveikkaana jopa elätin kuntosalikorttia liki vuoden, mutta suhteemme jäi erittäin etäiseksi”, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Kirsikka Otsamo.

6.10. 11:00

Jos tuhlaamalla rahaa voisi taata fyysisen kuntonsa, olisin aika timmissä kuosissa. Vuosien varrella olen hankkinut valtavan määrän erilaisia liikunnan uutuuksia ja hittituotteita. Onneksi niillä ei tietääkseni kuitenkaan ole tunteita.

Jos liikuntavälineet olisivat ihmisiä, suhteeni heihin olisi vähintäänkin vaurioittava. Löydän, ihastun, innostun, vien nopeasti kotiini, käytän hetken ja hylkään. Syy mielivaltaiseen eroon voi olla mikä vaan, yleensä pettymys lyhyen yhteiselomme laatuun.

Kahvakuula vaikutti suoraviivaiselta toiminnan kaverilta. Se oli kuitenkin aivan liian raskasta seuraa ja sai yhden kokeilun jälkeen siirtyä ovensuuhun.

Kuntopyörän kanssa uskoin katsovani televisiota töiden jälkeen, mutta jo parin viikon jälkeen siitä tuli ruma vaatteideni kannattelija. Pian käskin sen muuttaa varastoon.

Kauniilla kansilla keimailleet jumppadvd:t jätin tylsinä. Kerran elätin kuntosalikorttia liki vuoden, mutta suhteemme jäi silti erittäin etäiseksi.

Ovenkahvaan kiinnitettävän naruhärpäkkeen ajattelin olevan hauska matkakaveri, mutta lopulta se oli monimutkaisin tyyppi ikinä. Sulloin sen mutkille ja piilotin varastoon.

Huomaamatta on silti löytynyt kuusi uskollista poikkeusta, joiden kanssa hengaan tämän tästä. Ystäviäni yhdistää lievä yksinkertaisuus, vaatimattomuus ja suuri muuntautumiskyky. En aina enää edes huomaa heidän salaa houkuttelevan minua liikkumaan.

  1. Uimapuku. Joustava, värikäs luottokaveri, jonka kanssa pääsen mielipaikkaani Pyynikille vesijuoksemaan, vierailulle avantosaunaan tai sunnuntaisin vesijumppaan. Ei tee itsestään numeroa, mutta ehdottoman suojelunhaluinen.

  2. Lenkkitossut. Tämä kaksikko kulkee kanssani töihin yli harjun joka aamu. Illalla ne lähtevät seurakseni viemään koiraa ulos. Mukavat tyypit, joilta saan jalkahieronnan joka kerta, kun lähdemme baanalle.

  3. Kävelysauvat. Nämä terävät tyypit tukevat liukkaalla, puskevat vauhtia etenemiseen ja rentouttavat kireät hartiani. Heidän kanssaan voin kuljeskella missä vaan ilman, että kukaan hämmästyy.

  4. Kuulokkeet ja Spotify. Kun aamu on harmaa, nämä taivaanrannan maalarit loihtivat työmatkakävelylle elokuvatunnelman. Saan valita tapaamisemme teeman. Parempia kannustajia ei ole.

  5. Jumppatrikoot. Joustavampaa seuraa saa hakea. Nämä viihtyvät kanssani kotona, tulevat seuraksi maitokauppaan ja ovat aina valmiina venymään enemmän kuin minä.

  6. Urheilurintaliivit. Ilman luottoystäviä vähäinenkin liikunta olisi ikävää. Hienostelevammat sisarensa heittäytyvät hankalaksi heti, kun päästään oikeasti vauhtiin. Tukevasti paikallaan pysyvät vastuunkantajat eivät kavahda hikisiäkään hetkiä.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos