MainosTiivi

Ikkunaremontti kannattaakin tehdä talvella – asiantuntija kertoo kolme painavaa syytä

Kotimaisen ikkuna- ja ovivalmistaja Tiivin asennuspäällikkö Hannu Karin mukaan yksi ikkuna- ja oviremontin ikuisuuskysymyksistä liittyy sen ajankohtaan. Vastoin yleistä luuloa moni seikka kuitenkin puoltaa tekemään remontin juuri talvella.


1.12.2020 6:00 | Päivitetty 23.11.2020 9:44

Vaikka ikkunaremontti on mahdollista toteuttaa ympäri vuoden, kuvittelee moni edelleen kesän olevan paras aika päivittää kodin ikkunat uusiin. Tätä harhaluuloa käy oikomaan Tiivillä asennuspäällikönä työskentelevä Hannu Kari listaamalla kolme hyvää perustelua talvella tehtävälle ikkunaremontille.

Kuiva talvi-ilma on otollinen ikkunaremontille

Etenkin Suomessa talvella ilma on miltei poikkeuksetta kuivaa. Tämä selittyy fysiikan laeilla, sillä kylmä talvi-ilma voi sisältää huomattavasti vähemmän vesihöyryä kuin lämmin kesäilma. Kyse on siis ilman suhteellisesta kosteudesta, eikä sitä pidä sekoittaa mielikuvaan aurinkoisista kesäpäivistä ja synkän sateisista talvi-illoista.

“Ikkunaremontin kannalta talviaikaan vallitseva kuiva ilma takaa ihanteelliset olosuhteet, sillä näin talon rakenteisiin ei pääse kosteutta”

Kodin viilentymistä ei Karin mukaan tarvitse pelätä talvipakkasillakaan, sillä käytännössä ikkunat vaihdetaan yksi kerrallaan ja ikkuna-aukko on ilman ikkunaa vain pienen hetken ajan.

Talvella tehty remontti tarjoaa uusien ikkunoiden ja ovien edut heti käyttöön

Uudet ikkunat ja ovet ovat aina tiiviimmät ja paremmin toimivat kuin vanhat. Näin ollen remontti parantaa kodin energiatehokkuutta, jonka näkyvin vaikutus on etenkin talviaikaan pienentyneet lämmityskulut. Samalla kodista tulee viihtyisämpi, kun vilu ja vedontunne loistavat poissaolollaan.

– Kun remontin kanssa ei odota kesään, vaan vaihtaa ikkunat uusiin heti, pääsee myös säästöistä ja lämmöstä nauttimaan samantien, Kari täsmentää.

Talvella ollaan perinteisesti myös kesää enemmän kotona ja sisällä. Tämä tarjoaa hyvät mahdollisuudet kodin kunnostamiseen, johon myös ikkunaremontilla tähdätään.

– Talvella tehty ikkunaremontti tarkoittaa käytännössä sitä, että kesällä voi tämänkin ajan käyttää lomailuun ja rentoutumiseen, Kari naurahtaa.

Talvi tuo nopeutta ja joustavuutta ikkunaremonttiin

Ikkunat ja ovet sekä remonteissa käytettävät välineet ja tarvikkeet kestävät hyvin pakkasta. Eroa on ainoastaan eristevaahdossa, sillä talviaikaan valitaan vaihtoehto, joka soveltuu käytettäväksi myös pakkasella. Tiivin asennustyö on puolestaan ainoana Suomessa saavuttanut ISO 9001-2015 -laatusertifikaatin, joka takaa ammattimaisen toteutuksen vuodenajasta riippumatta.

– Toki olosuhteet on otettava huomioon jo työjärjestystä suunniteltaessa remontin sujuvuuden varmistamiseksi. Remontin lopputulos ei kuitenkaan riipu vuodenajasta, vaan laadukkaista tuotteista ja osaavista tekijöistä, Kari kertoo.

Suomessa valtaosa ikkunaremonteista painottuu edelleen talvikauden ulkopuolelle ja syynä tähän on Karin mukaan yksinkertaisesti se jo edellä mainittu seikka, että ikkunaremonttia ei osata edes harkita talvella toteutettavaksi. Samalla hän painottaa, että talvi ei aiheuta mitään käytännön esteitä ikkunaremontille.

– Koska talvella tehdään huomattavasti vähemmän ikkunaremontteja, on yhtenä talven ehdottomana etuna mainittava asennustyön parempi saatavuus sekä ikkunoiden ja ovien lyhyempi toimitusaika. Tämä tuo remonttiin sekä nopeutta että joustavuutta.

Lopuksi Kari muistuttaa Tiivin parhaillaan käynnissä olevasta talvikampanjasta, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa talviremontin hyödyistä ja kannustaa tekemään ikkunaremontti talvella.

– Nyt kun ei etelään matkustamista suositella, kannattaa sijoittaa oman kodin lämpöön ja mukavuuteen uusien ikkunoiden muodossa, Kari summaa.

Tiivin talvikampanjan etuihin voi tutustua osoitteessa tiivi.fi/talvikampanja

Lue myös: