MainosVPN-yhteydet.fi

VPN suojaa yksityisyyttäsi internetissä

VPN eli Virtual Private Network tarkoittaa suomeksi virtuaalista erillisverkkoa. VPN on yksi tehokkaimpia tapoja parantaa omaa yksityisyydensuojaa internetissä. Yksityisyyden suojaamisen lisäksi VPN tuo myös muutamia muita käytännöllisiä etuja, kuten mahdollisuuden katsoa suoratoistopalvelujen koko valikoimaa, joka on joissain palveluissa rajoitettu maantieteellisen sijainnin mukaan.


Miten VPN toimii?

VPN luo internet-yhteytesi ympärille eräänlaisen ”suojaputken”, johon ulkopuoliset tahot – internet-palveluntarjoajasi mukaan lukien – eivät pääse käsiksi. VPN yhdistää internet-palveluntarjoajaasi erillisen palvelimen kautta, jolloin oma IP-osoitteesi ei ole näkyvissä nettisivujen omistajille, tai kenellekään muullekaan – VPN-palveluntarjoajaa lukuunottamatta.

Laadukkaan palvelun valinta kannattaa

VPN-palvelua itselleen valitessa kannattaa palveluihin tutustua tarkkaan ennen kuin ottaa VPN:n käyttöön. Syy on yksinkertainen: koska tietoliikenteesi kulkee VPN:n ollessa päällä VPN-palveluntarjoajan kautta, ei palveluntarjoajaksi kannata valita mitä tahansa palvelua. Pahimmillaan huonon VPN-palvelun valinta vain huonontaa yksityisyyttä ja turvaa netissä, sillä alalta löytyy myös epärehellisiä toimijoita.

Täysin ilmaiset VPN:t kannattaa kiertää kaukaa

Kuinka sitten valita laadukas palvelu? Aivan ensimmäisenä kannattaa unohtaa täysin maksuttomat VPN-palvelut. Näissä palveluissa käyttäjän tietoturva on yleensä varsin huono, ja aivan pahimmat toimijat saattavat jopa myydä käyttäjiensä tietoja eteenpäin. VPN-palvelua valitessa onkin hyvä muistaa perinteinen internet-palvelujen sanonta: ”jos et maksa tuotteesta, olet itse tuote” – eli ilmaisissakin palveluissa rahoitus järjestetään jollain tavalla, ja useimmiten se on käyttäjien tietojen käyttäminen johonkin rahaa tuottavaan tarkoitukseen.

Maksulliset VPN-palvelut ovat pääosin turvallisia, mutta myös näistä löytyy suuria eroja. VPN-palvelua valitessa kannattaa lukea käyttäjien kokemuksia ja arvosteluja; yleensä suosituimmat ja hyviä arvosteluja keränneet palvelut ovat varsin luotettavia ja erittäin turvallisia. Suosituissa palveluissa myös mahdolliset epäkohdat tulevat nopeasti esiin ja ne myös korjataan hyvin ripeästi.

Maksulliset palvelut ja ilmaiset kokeilujaksot

Vaikka laadukkaat VPN-palvelut ovatkin aina maksullisia, ei näidenkään valinnassa tarvitse onneksi luottaa pelkästään muiden arvosteluihin. Käytännössä kaikki maksullisetkin palvelut nimittäin tarjoavat joko ilmaista kokeilujaksoa tai täyttä rahat takaisin -takuuta, mikäli palveluun ei ole tyytyväinen.

Yksityisyyden suojaaminen netissä nykyään tärkeämpää kuin koskaan

Tänä päivänä käyttäjiä seurataan netissä monin eri tavoin. Käyttäjille kohdennetaan mainontaa nettiselailun ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Käyttämäsi sivustot vaikuttavat siihen, millaista profiilia suuret verkkojätit sinusta mallintavat. VPN on yksi askel kohti yksityisempää verkon selaamista, ja sen käyttö on hyötyihin nähden yllättävän helppoa ja edullista.

Lue myös: