Aluehallintovirasto jatkaa liikunta- ja vapaa-ajan tilojen sulkua 26. tammikuuta asti – lasten harrastuksia rajoittavaa ikärajaa nostettiin

Päätökset tulevat voimaan 13.1. edellisten päätösten umpeuduttua ja jatkuvat 26. tammikuuta asti.

Kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat pysyvät kiinni.

11.1. 18:17

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen jatkaa Kanta-Hämeen liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkumääräystä. Päätökset tulevat voimaan 13.1. edellisten päätösten umpeuduttua ja jatkuvat 26. tammikuuta asti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston sairaanhoitopiireiltä saamien arvioiden mukaan Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä epidemiatilanne on edelleen erittäin vaikea ja uhkaa vakavasti terveydenhuollon kantokykyä.

”Sairaanhoitopiirien lausuntojen perusteella on yksiselitteistä, että tilojen sulkumääräystä ei voida toistaiseksi lieventää tai jättää tietynlaisia tiloja päätöksen ulkopuolelle. Myös sosiaali- ja terveysministeriön uusimmassa ohjauskirjeessä suositellaan kohdentamaan sulkupäätös kaikkiin pykälässä mainittuihin tiloihin”, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Päätös koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan

  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat

  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat

  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat

  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Lain mukaan tilojen sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Ikärajaa on siis nostettu niin, että uuden päätöksen mukaan kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

”Määräämme uusia rajoituksia vain, jos ne arvioidaan välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi keinoiksi alueen sen hetkisen epidemiatilanteen valossa”, Mölsä selventää. “Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tätä korostanut.”

Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos