Vaikeutunut koronatilanne: Turengin terveysaseman päivystys muuttuu tulehdusvastaanotoksi, petipaikkaa tarvitsevat päivystyspotilaat ohjataan suoraan keskussairaalaan

Kiireetöntä toimintaa supistetaan sekä Turengissa että Tervakoskella, jotta työntekijöitä saadaan siirrettyä akuutteihin toimintoihin ja jäljitystyöhön.

Turengin terveysaseman nykyinen päivystys vaihtuu tulehdusvastaanotoksi.

31.12.2021 10:36

Janakkalan vaikeutuneen korontilanteen vuoksi terveydenhoidon palveluita supistetaan ja vastaanotoilla tehdään muutoksia maanantaista 3. tammikuuta alkaen, kerrotaan kunnan tiedotteessa. Janakkalassa todetaan päivittäin paljon koronapositiivisia, mikä ruuhkauttaa sekä koronanäytteenottoa että jäljitystä. Myös tulehdusvastaanotolle odotetaan ruuhkaa.

Kiireetöntä toimintaa supistetaan sekä Turengissa että Tervakoskella, jotta työntekijöitä saadaan siirrettyä akuutteihin toimintoihin ja jäljitystyöhön. Mahdollisesti myös hammashoidon ja kuntoutuksen kiireetöntä toimintaa joudutaan supistamaan henkilöstön riittävyyden takaamiseksi.

Turengin terveysaseman nykyinen päivystys vaihtuu tulehdusvastaanotoksi.

Puhdas päivystys muille kuin tulehduspotilaille siirtyy Turengin terveysaseman B-aulaan.

Koronanäytteenotto siirtyy entiseen tulehdusvastaanoton tilaan.Tulehdusvastaanoton tiloissa ja koronanäytteenotossa ei tartuntariskin ja tilojen ahtauden vuoksi ole odotustilaa. Odottaminen tapahtuu ulkona.

Alueella on opasteet eri vastaanotoille.

Sekä tulehduspäivystyksen että muun tavallisen päivystyksen asiakkaita pyydetään varaamaan aika puhelimitse omahoitajan kautta.

Ambulanssin tuomien tai petipaikkaa vaativien potilaiden tutkimiseen eivät tilat eivätkä henkilöstöresurssi riitä, joten heidät ohjataan suoraan keskussairaalan päivystykseen.

Tervakosken terveysaseman toiminta jatkuu supistettuna, koska henkilöstö siirretään koronaepidemian hoitoon.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos