Koronapassi: Miten sen saa ja missä tilanteissa sitä tarvitaan - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Tällainen on koronapassi: Kahdeksan kysymystä ja vastausta siitä, miten sen saa käyttöön ja missä tilanteissa sitä voidaan kysyä

Koronapassia voidaan edellyttää silloin, jos alueella on voimassa esimerkiksi yleisömääriä tai aukioloaikoja koskevia rajoituksia. Keskiviikkona Kanta-Hämeessä otettiin käyttöön ravintolarajoitukset. Rajoitusten mukaan ravintolan on lopetettava anniskelu puoliltaöin ja suljettava ovensa kello yhteen mennessä, jos se ei käytä koronapassia.

Koronapassi voi vastaisuudessa vaikuttaa muun muassa yökerhojen, museoiden ja taidenäyttelyiden sekä kuntosalien toimintaan. Ravintola Kaijakan kuva on otettu Tampereella 1. lokakuuta, kun ravintolarajoitukset Pirkanmaalla loppuivat. Serlachiuksen Banksy-näyttely on kuvattu Mäntässä kesäkuussa ja Tampereen Rantaperkiön Liikku-kuntokeskus kuvattiin elokuussa 2020.

18.11. 11:00

Kokosimme kahdeksan olennaista kysymystä koronapassista.

1. Mikä on koronapassi?

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta tai saada paperisena versiona terveydenhuollosta.

Koronapassiksi riittää yksi koronatodistukseen sisältyvästä kolmesta todistuksesta: todistus täydestä rokotesarjasta, alle 72 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta tai enintään kuusi kuukautta aiemmin sairastetusta koronataudista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos