Kanta-Hämeessä koronatapausten määrä jatkaa kasvuaan - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Kanta-Hämeessä koronatapausten määrä jatkaa kasvuaan – ”Tartuntatautijäljitys on kovilla, eikä helpotusta ole näkyvissä moneen viikkoon”

THL ehdottaa kolmatta rokotuskertaa niille, jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä 3–4 viikon annosvälillä.

Tartunnat leviävät erityisesti nuorten joukossa sekä sukulaisia ja ystäviä tavatessa.

2.9. 11:21

Koronan ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan Kanta-Hämeessä. Maakunta pysyy kuitenkin kiihtymisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuus on 148 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Positiivisten osuus näytteistä on Kanta-Hämeessä 3 prosenttia. Karanteenin aikana sairastuneita on 24 prosenttia ja epäselviä tartuntoja 6 prosenttia. Karanteenissa on parhaillaan 750 henkilöä.

Janakkalassa ilmeni elokuussa 27 tautitapausta, joista 2 ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Koronanäytteitä otettiin viime viikolla 415, mikä on ennätyksellisen korkea määrä.

Tartunnat leviävät erityisesti nuorten joukossa sekä sukulaisia ja ystäviä tavatessa.

– Jäljitys on kovilla, eikä helpotusta näy vielä viikkoihin, todetaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

THL ehdottaa kolmatta rokotuskertaa niille, jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä 3–4 viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia hoitajia. Näistä ryhmistä suuri osa rokotettiin nykyistä lyhyemmällä annosvälillä alkuvuodesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset