Kanta-Häme siirtyy perustasolle vielä ennen juhannusta - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Kanta-Häme siirtyy perustasolle vielä ennen juhannusta

Perustasolle siirtyessä rajoituksia ei esitetä, mutta suositellaan silti erinäisiä toimia.

Rajoitukset poistuvat juhannukseksi.

21.6. 15:43

Kanta-Häme siirtyy pandemian perustasolle keskiviikkona 23. kesäkuuta.

Ilmaantuvuus on edelleen vähentynyt ja on tällä hetkellä noin 10/100 000. Positiivisten näytteiden osuus tutkituista näytteistä on myös vähentynyt. Edelleen uusista Covid-infektioon sairastuneista vain noin 28 prosenttia on sairastunut karanteenin aikana, mutta tartuntaketjut ovat tiedossa.

Epäselviä tartuntaketjuja on kuitenkin ainoastaan 11 prosenttia. Merkittäviä leviämistä tunnettujen tartuntaryppäitä ulkopuolelle ei ole.

Pandemiaryhmä arvioi maanantain kokouksessaan, että tilanne on rauhallinen ja edellytykset siirtyä Covid-epidemian perustasolle täyttyvät. Maakunnallinen Covid-ohjausryhmä esitti aluehallintovirastolle kiihtymisvaiheen rajoitusten kumoamista. Aluehallintovirasto kertoi, että muutokset saadaan voimaan 23. kesäkuuta alkaen.

Perustasolle siirtyessä rajoituksia ei esitetä, mutta suositellaan silti erinäisiä toimia. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tilaisuuksissa suositellaan pidettävän osallistujista kirjanpitoa mahdollista tartunnanjäljitystyötä varten. Yleisötilaisuuksissa ja ryhmäharrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Pietarista palaavilta jalkapallokisoihin osallistuvilta on alkanut ilmetä tartuntoja ja altistumisia, joita seurataan tiukemmin. Huomioitava on myös korkeammat ilmaantuvuudet ympäröivissä maakunnissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset