kokoontumisrajoitusta harkitaan nostettavaksi 20 henkeen ensi viikosta alkaen - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Kanta-Häme palaamassa kiihtymisvaiheeseen – kokoontumisrajoitusta harkitaan nostettavaksi 20 henkeen ensi viikosta alkaen

Kuntien tilojen käyttöä suositellaan rajattavaksi niin, että tiloihin otettaisiin puolet normaalista käyttäjämäärästä.

Pandemiaryhmä päättää tänään, voiko ensi viikosta lähtien pitää 20 hengen yksityistilaisuuksia.

10.6. 10:56

Kanta-Häme on palaamassa koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Ilmaantuvuus on vielä 60 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon tarkastelujaksolla, mutta luku on jo puolet pienempi kuin vielä viikko sitten.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen kertoo, että maakuntaryhmä kokoontuu tänään harkitsemaan suositusten lieventämistä. Yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitusta on tarkoitus nostaa 20 henkilöön joko ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla.

Kuntien tilojen käyttöä suositellaan rajattavaksi niin, että tiloihin otettaisiin puolet normaalista käyttäjämäärästä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei aiota vielä avata.

– Paljon tulee yleisöltä ja ravintoloitsijoilta painetta, mutta päätöstä ei voida tehdä jonkun yksittäisen luvun perusteella. Sairaanhoitopiirin täytyy varmistaa, että se pystyy toteuttamaan perustehtäväänsä, Leskinen sanoo.

Epäselvien tartuntaketjujen määrä on hieman nousussa. Luku on tällä hetkellä 12 prosenttia.

– Tämä luku pitää meidät varpaillamme, onko tilannekuva kuitenkin vaillinainen, Leskinen pohtii.

Toukokuussa alkanut sairaalaepidemia on Leskisen mukaan saatu selätettyä. Sairaalaepidemiaan liittyy tähän mennessä 110 tartuntaa ja 18 kuolemaa. Ensi viikosta alkaen lisätään keskussairaalassa taas normaalitoimintojen määrää.

– Nyt on paras tilanne pitkään aikaan. Keskussairaalassa on viisi covid-potilasta, joista yksi teholla, ja maakunnan terveyskeskussairaaloissa toiset viisi potilasta, Leskinen kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset