Vappupäivää saa juhlia jo 10 hengen porukalla - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Vappupäivää saa juhlia jo 10 hengen porukalla –  pandemiaryhmä avaa myös kirjastot ja museot

Uimahalleja koskevaan kysymykseen palataan ensi viikolla, kuten myös hoivakotien ja sairaaloiden vierailuohjeisiin.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää nostetaan kuudesta henkilöstä maksimissaan kymmeneen 1.

21.4. 9:43

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä keventää suosituksiaan nuorten harrastusten, yksityistilaisuuksien ja julkisten tilojen käytön osalta.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärää nostetaan kuudesta henkilöstä maksimissaan kymmeneen 1. toukokuuta alkaen. Suositus on voimassa 16. toukokuuta asti.

Julkisia tiloja, kuten kirjastoja ja museoita, voidaan pitää avoinna yleisölle 1. toukokuuta lähtien, jos niiden käytössä voidaan pitää huolta riittävistä turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä ja käsihygieniasta.

– Monet tilat, kuten kirjastot ovat toimineet rajoitetusti koko ajan, mutta suurin osa museoista on ollut suljettuna. Uimahalleja koskevaan kysymykseen palataan vielä ensi viikolla, kuten myös hoivakotien ja sairaaloiden vierailuohjeisiin. Suositukset ovat tällä erää voimassa toukokuun puoliväliin saakka, paitsi etätyö- ja kasvomaskisuositukset hieman pidempään, kertoo maakuntaryhmän vt. puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund.

Nuorten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista nyt vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien osalta noudattaen OKM:n ja lajiliittojen ohjeistuksia. Linjauksella mahdollistetaan myös A-juniorijoukkueiden ryhmäharrastustoiminta, jossa mukana myös yli 18-vuotiaita nuoria.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan tiistaina 20. huhtikuuta koronavirustilannetta normaalista kokousaikataulusta poikkeavasti, jotta Etelä-Suomen aluehallintovirastolle saatiin lausunnot kokoontumisrajoitusten jatkoa varten 30. huhtikuuta eteenpäin.

Maakunta on kiihtymisvaiheessa, johon epävarmuutta luovat pääasiassa ympäröivien maakuntien tilanne, joissa kaikissa on selkeästi korkeampi taudin ilmaantuvuusluku kuin Kanta-Hämeessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset