Rippikoulun konfirmaatio siirtyy kesään ja suurin osa seurakunnan työntekijöistä tekee etätöitä - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Rippikoulun konfirmaatio siirtyy kesään ja suurin osa seurakunnan työntekijöistä tekee etätöitä

Janakkalan seurakunnassa on päätetty, että suurin osa seurakunnan järjestämistä tapahtumista ja kokoontumisista perutaan. Kirkollisia toimituksia tehdään edelleen, mutta pappia on turha pyytää kahville. Poikkeustilanne jatkuu ainakin huhtikuun 5. päivään asti.

Kaunis ja tunnelmallinen Pyhän Laurin kirkko pitää ovensa auki hiljentymistä varten.­

16.3.2020 18:00

Janakkalan seurakunta haluaa omalta osaltaan hillitä koronaviruksen leviämistä. Toiminnan rajaaminen vain välttämättömään on perusteltu varotoimi. Tässä tilanteessa seurakunta haluaa kantaa vastuuta huolehtimalla erityisellä tavalla toimintansa ja työtehtävien turvallisuudesta.

Seurakunnan perustehtävää turvataan pitämällä sanajumalanpalvelus sunnuntaisin Pyhän Laurin kirkossa kello 10. Ehtoollisen vietosta jumalanpalveluksissa luovutaan toistaiseksi. Muissa seurakunnan kirkoissa messuja tai muuta kokoavaa toimintaa ei järjestetä.

Kirkollisia toimituksia, kuten kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia järjestetään edelleen. Papit eivät kuitenkaan osallistu toimitusten jälkeisiin juhlatilaisuuksiin. Kirkollisia toimituksia edeltävät toimituskeskustelut käydään puhelimitse.

Tämän lisäksi kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut seurakunnan tiloissa järjestettävät kokoontumiset perutaan. Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse tai sähköpostitse. Seurakunnan työntekijät tavoittaa pääsääntöisesti puhelimitse. Puhelinnumerot löytyvät mm. nettisivulta www.janakkalanseurakunta.fi/yhteystiedot.

Suuri osa seurakunnan työntekijöistä siirtyy etätöihin poikkeusajaksi.

Konfirmaatiomessu siirtyy kesään

Sunnuntaiksi 22. maaliskuuta suunniteltu talvirippikoulun konfirmaatiomessu, johon odotettiin 400-500 osallistujaa, siirretään pidettäväksi sunnuntaina 7. kesäkuuta.

Seurakunta pahoittelee siirrosta rippikoululaisille ja heidän perheilleen aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Muille rippikoulua käyville lähetetään kuluvan viikon aikana tiedote. Koronavirus ei estä kenenkään konfirmaatiota kesällä, seurakunnasta muistutetaan.

Maan hallitus ja terveysviranomaiset ovat antaneet ohjeistusta koronavirusepidemian torjuntaan. Sen lisäksi kirkkohallitus ja Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli ovat kehottaneet seurakuntia vakavasti harkitsemaan luopumista niistä kokoontumisista, jotka eivät ole pakollisia.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset