Ikäihmiset saavat Janakkalassa oman koronaohjepuhelimen - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Ikäihmiset saavat Janakkalassa oman korona-ohjepuhelimen

23.3.2020 6:00

Yli 70-vuotiaat saavat tänään maanantaina oman korona-ohjepuhelimen. Ikäihmisille suunnattu palvelu vastaa kysymyksiin, jotka koskevat ikäihmisten kotona selviytymistä poikkeustilanteen aikana.

Janakkalan kunnan neuvontapuhelin toimii numerossa 03 680 1233 arkipäivisin kello 8-15. Numerossa ei ole käytössä takaisinsoittojärjestelmää, mutta palvelusta pyritään soittamaan takaisin vastaamatta jääneisiin puheluihin.

Neuvontapuhelin on käytettävissä niissä arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta. Palvelua antavat kunnan muista palveluista siirretyt työntekijät, järjestöjen työntekijät ja vapaaehtoiset.

Kenelle apu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka asuvat kaukana palveluista ja jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa, sekä muille henkilöille, jotka eivät muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Janakkalan kunnan omat palvelunumerot ovat edelleen käytössä ja ne vastaavat edelleen pyyntöihin sosiaalihuollon palveluista ja palvelutarpeen arvioinnista.

Janakkalan Ikäkeskuksen asiakasohjauspuhelin 03 680 1883 palvelee arkisin kello 8-16.

Avuntarpeesta voi ilmoittaa myös sähköpostilla osoitteella ikakeskus@janakkala.fi.

Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys palvelee edelleen vain tilanteissa, joissa on akuutti sosiaalihuollon tarve. Puhelinnumero sosiaalipäivystykseen on 03 6217100.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset