Jumalanpalvelukset toimitetaan Pyhän Laurin kirkossa ilman seurakuntaa - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Jumalanpalvelukset toimitetaan ja striimataan Pyhän Laurin kirkossa ilman läsnä olevaa seurakuntaa

Janakkalan seurakunta peruu kaikki tilaisuudet ja tapahtumat 13.4.2020 saakka. Myös kaikki jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi.

Ensi sunnuntaina pääsee Jumalanpalvelukseen Pyhän Laurin kirkkoon. Kesäkuu tuo muutoksia seurakunnan toimintaan.­

18.3.2020 9:00

Sen sijaan järjestetään jumalanpalvelukset Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaisin kello 10 sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla on vain jumalanpalveluksen toimittavat seurakunnan työntekijät. Jumalanpalvelukset striimataan eli seurakuntalaiset osallistuvat niihin kotona nettisivun www.janakkalanseurakunta.fi välityksellä. Huomioittehan siis, että jumalanpalveluksiin ei voi osallistua paikan päällä.

Pääsiäisen ajan striimattavista jumalanpalveluksista seurakunta tiedottaa myöhemmin.

Kirkko auki hiljentymistä varten sunnuntaisin

Pyhän Laurin kirkko on auki sunnuntaisin kello 11-12 hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

– Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.

Päivystävä pappi on tavoitettavissa Turengin seurakuntakeskuksessa maanantaista perjantaihin kello 9-12.

Kasteet, häät ja hautajaiset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Seurakunta suosittelee, että siunaus tehtäisiin haudalla. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien paikalla voi olla enintään noin 10 ihmistä.

– Kun hautaansiunaamistilaisuudet ovat nyt näin pieniä, voivat omaiset harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin.

Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse tai sähköpostitse arkisin maanantaista perjantaihin kello 9-15. Seurakunnan työntekijät tavoittaa pääsääntöisesti puhelimitse. Suuri osa seurakunnan työntekijöistä on siirtynyt etätöihin poikkeusajaksi.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset