Kanta-Hämeen keskussairaala rajoittaa vierailuja ja kiireetöntä hoitoa - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Kanta-Hämeen keskussairaala rajoittaa vierailuja ja kiireetöntä hoitoa

Kanta-Hämeen keskussairaalan yksiköissä rajoitetaan asiakkaiden vierailuja maanantaista 16. maaliskuuta lähtien koronavirusepidemian vuoksi. Myös kiireetöntä (elektiivistä) vastaanottotoimintaa aletaan hallitusti ajaa alas, kun sairaalat varautuvat hoitamaan kiireellisiä COVID-19-potilaita.

Arkistokuva­

16.3.2020 15:25

Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei ole ollut määriteltyjä vierailuaikoja, sillä potilaiden läheisten läsnäolo on arvokasta sekä potilaalle että meille – se on myös parantavaa. Kuitenkin poikkeustilanteessa ohjeistamme sairaalassa asioivia toistaiseksi seuraavalla tavalla:

Elektiivisen toiminnan hallittu alasajo

Toistaiseksi Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei ole hoidossa vielä yhtään COVID-19-potilasta. Altistumisriskin vähentämiseksi ja tulevaan tilanteeseen ja tehohoitokapasiteetin lisäämisen tarpeeseen varaudutaan siirtämällä toimintaa etävastaanotoiksi ja vastaanottoaikoja siirtämällä maanantaista 16. maaliskuuta alkaen.

Maanantaista 23. maaliskuuta lähtien poliklinikoille ja toimenpiteisiin kutsutaan vain sellaiset potilaat, joiden ajanvarauksen siirto huonontaisi sairauden ennustetta tai vaikeuttasi hoitoa pitkäaikaisesti. Niin sanotut ykköskiireelliset ja kriittiset potilaat (esimerkiksi syöpäpotilaat ja syöpäepäilyt) hoidetaan edelleen. 23. maaliskuuta alkaen käytössä on enää neljä leikkaussalia kolmestatoista ja leikkaustoiminta keskittyy päivystys- ja kriittiseen kiireelliseen leikkaustoimintaan. Osa leikkaussaleista eristetään ja varustellaan tehopaikoiksi epidemiapotilaiden varalta.

Riihimäen sairaalan erikoissairaanhoidon poliklinikkatoimintaa ajetaan myös asteittain alas. Forssan sairaalassa erikoissairaanhoidon toiminta jatkuu normaalisti kuluvan viikon ajan, mutta ensi viikolla sitä aletaan ajaa alas muuten kuin kriittisen toiminnan osalta.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset