Juuri nyt: Osa Janakkalan perusopetuksesta siirtyy etäopetukseen - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Juuri nyt: Osa Janakkalan perusopetuksesta siirtyy etäopetukseen

Janakkalassa on päätetty siirtyä vanhimpien oppilaiden osalta etäopetukseen. Päätös koskee kuitenkin vain yleisopetusta eli erityisopetus jatkuu normaalisti. Eskarilaiset ja 1.– 3.-luokkalaisten lähiopetusta jatketaan, mutta myös he voivat jäädä kotiin, jos huoltajilla on mahdollisuus jäädä kotiin. Myös kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunti on päätetty siirtää tuonnemmaksi.

Janakkalassa koulut siirtyvät pääsääntöisesti etäopetukseen tiistaista alkaen.­

16.3.2020 11:51 | Päivitetty 16.3.2020 12:48

Janakkalan kunnassa sovittiin tänään uusia linjauksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. 4.– 9. luokka-asteet sekä lukio siirtyvät tiistaista 17. maaliskuuta alkaen etäopetukseen 27. maaliskuuta saakka, jolloin tilannetta tarkastellaan uudestaan. Esiopetusta ja 1.– 3.-luokkien opetusta jatketaan, sillä oppilaat ovat liian pieniä lapsia itsenäiseen kotona-oloon.

Toiveena on kuitenkin, että mikäli huoltajien on mahdollista jäädä kotiin, myös varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja alakoulussa olevia lapsia toivotaan pidettävän kotona.

Etäopetuksessa oleville oppilaille mahdollistetaan kouluruokailu Turengin ja Tervakosken alakouluilla porrastetusti siten ettei isoja ryhmiä ole yhtä aikaa syömässä.

Oppilaat ja perheet saavat tänään yksityiskohtaisemmat ohjeet Wilman kautta.

Terveydenhoitoa ei saa kuormittaa nyt turhaa

Terveyspalveluissa pidennetään tiistaista alkaen päivystysnumeroon vastaamista kello 18 saakka. Tiistaista alkaen myös tulehduspotilaat vastaanotetaan erillisessä tilassa.

Kaikki vierailut sairaalassa, hoivayksiköissä samoin kuin kotihoidossa olevien ihmisten luona kielletään. Ylipäätänsä kaikkien riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten luona käyntejä tulee välttää ja huolehtia heistä puhelimitse ja kontakteja välttäen.

Myös ikääntyneiden päiväkuntoutus ja päivätoiminta sekä vammaispalveluiden avotyötoiminta jäävät tauolle. Kyseiset toiminnat ovat tauolla huhtikuun 2020 loppuun saakka.

Kuntalaisten ei pidä enää raportoida hengitystieinfektioon liittyvistä oireista eikä terveyskeskuksiin tule mennä soittamatta ensin. Lievissä oireissa sairaan tulee pysyä kotona potemassa, jotta estetään kaikkien tautien leviäminen ja terveydenhoitohenkilökunta pystyy keskittymään apua tarvitsevien hoitamiseen.

Keskiviikolle 18. maaliskuuta pidettäväksi suunniteltu kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunti siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Vielä viime viikolla tilaisuus arveltiin järjestettävän vähintään videoituna, mutta kyseinen päivä sisälsi ehdokkaille lukuisia muitakin tapaamisia, joten päivän ohjelma siirretään kokonaisuudessaan.

Päivitetty klo 12.47 juttuun tieto, että etäopetus ei koske erityisopetusta.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset