Tapahtumia perutaan Janakkalassa koronoviruksen vuoksi - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Korona tyhjentää nyt tapahtumakalenteria vauhdilla - Kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunnin kohtalo selviää ensi maanantaina

Toimialat tekevät päätökset tapahtumien perumisesta oman harkintansa mukaan. Kirjasto, liikuntahalli ja elokuvateatteri rajoittavat tarjontaansa. Koululaisten uimaopetus on tauolla.

Espanjanvesikoira Buno hyväksyttiin lukukoiraksi syksyllä vuonna 2018.­

12.3.2020 13:42 | Päivitetty 12.3.2020 16:03

Kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunnin kohtalo on vielä auki. Kyselytunti on määrä pitää keskiviikkona 18.3. Janakkalan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kertoo, että valmiusryhmä päättää asiasta ensi maanantaina.

– Jos tilaisuus päätetään sulkea yleisöltä, se lähetetään livenä ja myös tallenteen voi katsoa myöhemmin, Joutsenniemi lupaa.

Asukkaat ovat voineet lähettää ehdokkaille kysymyksiä ennakkoon.

Asukasillat siirtyvät verkkoon

Janakkalan kunta ilmoitti keskiviikkona peruuttavansa yleisötilaisuudet. Erityisesti Joutsenniemeä kouraisi asukasiltojen peruuntuminen.

– Halusimme nimenomaan jalkautua ja tavoittaa ihmiset, jotka eivät toimi aktiivisesti sosiaalisessa mediassa tai internetissä ylipäätään, Joutsenniemi sanoo.

Tähän mennessä seuloutuneet ideat on nyt siirretty otakantaa.fi-palveluun, jossa niitä voi kommentoida ja jatkojalostaa. Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä, eikä kommentteja moderoida.

Ehdotuksia voi kommentoida 29.3. asti. Sen jälkeen ideoista äänestetään.

Koljalan ilta keräsi väkeä

Asukasiltoja ei voinut siirtää tuonnemmaksi, sillä projektin budjetti on käytettävä tämän vuoden aikana.

– Lopullisten ideoiden toteuttamiseen täytyy jättää aikaa, Joutsenniemi toteaa.

Asukasilta ehdittiin pitää vain Koljalassa. Joutsenniemen mukaan paikalla oli paljon väkeä Koljalasta, mutta Harvialasta ja Heinäjoelta ei juurikaan. Yhteensä tilaisuuteen osallistui 25– 30 ihmistä.

Illasta jäi käteen esimerkiksi ehdotukset Lastujärven hyödyntämisestä. Lastujärvi haluttaisiin kunnostaa joko ruoppaamalla tai niittämällä vesikasvit. Lastupirtille ehdotettiin kaikille avoimia venyttelytuokioita.

Sivistystoimen kaikki tapahtumat peruttu

Sivistystoimen johtaja Jouni Wilpola kertoo, että sivistystoimen alaiset tapahtumat on päätetty perua.

Janakkalan pääkirjasto luopuu kaikista itse järjestämistään tapahtumista. Elokuvateatteri ei peru näytöksiä, mutta tenavakinot on poistettu ohjelmasta.

Koululaisten uimaopetus on tauolla toukokuun alkuun asti. Kaikki kouluihin kohdistuvat ulkopuoliset vierailut on kielletty.

Turengin liikuntahalli poistuu koululaisryhmien käytöstä.

– Hallissa urheilevat niin monet koululuokat ja iltakäyttäjät, ettei sen hygieniasta voida mennä riittävään takuuseen, Wilpola sanoo.

Liikuntatunnit järjestetään toistaiseksi ulkona.

Torstai-iltapäivänä tuli myös päätös luopua suositusta Kui siistiis -jättikirppiksestä, joka oli tarkoitus toteuttaa Turengin liikuntahallilla huhtikuun alussa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 82 myyjää.

Perheiden toivotaan ilmoittavan matkat

– Toivomme, että perheet raportoivat kaikki matkasuunnitelmat, olivat ne sitten vasta pohdinnan asteella tai jo varattu, Wilpola linjaa.

Ilmoituksen voi tehdä daisy- tai wilma-järjestelmien kautta.

– Osa vanhemmista on laittanut tekstiviestin rehtorille. Pääasia, että tieto tulee, Wilpola sanoo.

Vapaa-ajan liikunta käynnissä normaalisti

Liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka kertoo, että ryhmäliikuntaa jatketaan vielä normaalisti.

– Liikuntahalliin ja ja uimahalliin on viety käsienpesuohjeet. Kuntosalille on laitettu ohje, että kosketuspinnat tulee pyyhkiä oman käytön jälkeen, Jortikka sanoo.

Ryhmäliikuntaa ovat esimerkiksi vesijumpat, erityisliikuntaryhmät ja uimahallin omat uimakoulut.

Edit: Juttuun muutettu tieto, että Kui siistii -kirppistapahtuma päätettiin peruuttaa.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset