Janakkalan kunta luopuu yleisötilaisuuksien järjestämisestä - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Janakkalan kunta luopuu yleisötilaisuuksien järjestämisestä – Ehkäisee koronaviruksen leviämistä

10.3.2020 13:59 | Päivitetty 10.3.2020 14:09

Janakkalan kunta luopuu ihmisiä samaan tilaan kokoavien yleisötilaisuuksien järjestämisestä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tilanne Hämeessä on hyvin hallinnassa ja sairastuneita on erittäin vähän, mutta ennaltaehkäisy on kuitenkin tehokkain tapa pysäyttää taudin leviäminen. Mitä enemmän ihmisiä eri puolilta kokoontuu samaan tilaan, sitä suurempi on riski.

Muun muassa maaliskuun kylissä pidettävät asukasillat perutaan. Osallistuvan budjetin prosessin läpiviemiseksi mietitään pikaisesti muita, todennäköisesti digitaalisia vaihtoehtoja.

Myös kunnan sisäisten palaverien ja kokoontumisten järjestämistä pyritään välttämään tai kokoukset pidetään skype-kokouksina aina kuin mahdollista.

Janakkalan kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi ei vielä osaa sanoa, miten kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunnin käy. Kyselytunti on määrä järjestää keskiviikkona 18. maaliskuuta.

–Jäämme vielä pohtimaan haastatteluryhmän kanssa sitä, miten kyselytunti toteutetaan. Varmaa kuitenkin on se, että tunti lähetetään ainakin videon välityksellä kuntalaisille, Joutsenniemi kertoo.

Työn luonteesta riippuen kunnan työntekijöitä kannustetaan etätöihin ja käsienpesusta muistutetaan olennaisimpana ennaltaehkäisyn keinona.

Toimialat ohjeistavat omia työyksiköitään tarkemmin ja nämä tiedottavat omista toiminnoistaan. Muun muassa nuorisotilat pidetään toistaiseksi suljettuina tiistaista alkaen.

Jatkossa valmiusjohtoryhmä kokoontuu viikoittain skypen välityksellä ja tiedottaa mahdollisista uusista ohjeista ja toimintamalleista.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset