Janakkalassa toinenkin varmistettu koronatartunta - Koronavirus - Janakkalan Sanomat

Janakkalassa toinenkin varmistettu koronatartunta – Kanta-Hämeen tartuntaketjut eivät enää tiedossa

Arkistokuva

1.4.2020 13:43

Kanta-Häme on siirtynyt vaiheeseen, jossa kaikkien koronatartuntojen alkuperää tai tartuntaketjuja ei ole pystytty enää jäljittämään. Tieto tarkoittaa sitä, että riski tartunnan saamiseksi on kasvanut.

Janakkalassa on tähän mennessä todennettu kaksi tartuntaa. Ensimmäinen niistä oli peräisin pääkaupunkiseudulta. Positiivinen testitulos saatiin 21. maaliskuuta. Toinen tapaus varmistui testeillä viime sunnuntaina 29. maaliskuuta. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kanta-Hämeen alueella on keskiviikkoon 1. huhtikuuta mennessä todettu yhteensä 28 COVID-19-tartuntaa. Testausta on kohdennettu THL:n ja STM:n ohjeistuksen mukaisesti terveydenhuollon henkilöstöön, sairaalahoitoa vaativiin ja riskiryhmiin, joten todellinen tartuntojen määrä on todennäköisesti huomattavasti suurempi.

Tiistaina 31. maaliskuuta valmistuneissa näytteissä oli yksi uusi positiivinen testitulos. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi COVID-19-potilasta, joista yksi tehohoidossa. Viime viikolla tautiin menehtyi yksi riskiryhmään kuulunut henkilö.

Yli kymmenen tartunnan saanutta kantahämäläistä on jo parantunut COVID-19-taudista. Ja useat muut ovat paranemassa hyvää vauhtia.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos