Joulu saapui Laurinmäelle – käsityöt ja lahjatavarat päätyivät pukinkonttiin

Mimi ja Kuku toivottivat juhlakauden tervetulleeksi.

mARIA kARUVUORI
Joulu saapui Laurinmäelle – käsityöt ja lahjatavarat päätyivät pukinkonttiin

Tarja Eerola piti joulumuorin pajaa vanhassa savusaunassa.

Maria Karuvuori

Historiallisella Laurinmäellä joulumieleen pääseminen on helppoa. Juhlavaksi katettu Keltaisen talon kahvila ja historialliset piharakennukset vievät menneiden aikojen tunnelmaan.

Lauantaina Laurinmäellä oli Janakkalan viralliset joulukauden avajaiset. Tapahtuma on ollut viime vuosina suosittu, ja nytkin yleisöä oli löytänyt paikalle runsain mitoin.

Pihalla pääsi markkinatunnelmaan ja lukuisista kojuista saattoi ostaa joulun lahjat, koristeet ja syötävätkin. Jotkut torimyyjät kauppasivat käsin tehtyä ekokosmetiikkaa, toiset keräsivät leivonnaisilla rahaa leirikoulua varten.

Savusaunaan oli jopa perustettu väliaikainen joulumuorin paja. Siellä myytiin käsitöinä tehtyjä kransseja ja muuta jouluista tavaraa.

Sisältä Keltaisen talon kahvilasta saattoi hankkia aineettomaksi joululahjaksi runon. Niitä kirjoittivat tilaustyönä Jaana Lamberg, Raili Ojala ja Oili Ruukki. Asiakas sai antaa pohjaksi kolme sanaa, ja runo syntyi kokeneilta kirjoittajilta oitis.

Toini Turunen tilasi runon keppihevosesta, jonka oli aiemmin ostanut myyntikojusta. Joululahjaksi hankittu hevonen on tarkoitus luovuttaa lausuntaesityksen kera.

– Olen joskus aikaisemminkin ostanut tilausrunon, mutta kirjoittajaa en enää muista, Turunen totesi.

Myöhemmin iltapäivällä kahvilassa oli elävää musiikkia ja yhteislaulua. Ohjelmistossa oli tuttuja joululauluja ja pelimannimusiikkia. Joulupukkikin saapui paikalle lauluista nauttimaan.

Tapahtumassa oli paljon ohjelmaa perheen pienimmille. Ulkona saattoi päästä muun muassa ponin ratsaille tai kärryjen kyytiin.

Pauliina Alastalo kokeili monen muun tavoin Vuorelan tilan Juuso-ponilla ratsastamista. Tyttö on ollut hevosen selässä aikaisemminkin, sekä Suomessa että Thaimaassa. Taluttajana toimi tällä kertaa Merrit Kaleva.

Illan pimetessä myös tunnelmallinen jouluvalaistus pääsi oikeuksiinsa. Joulunavauksen huipensi musiikkiteatteriduo Mimin ja Kukun esiintyminen, joka näytti viihdyttävän aikuisia melkein yhtä paljon kuin lapsia.

Mimi yritti jälleen kouluttaa temppuilevaa Kuku-leijonaa, joka ei meinannut uskoa tonttujen olevan liikkeellä. Tonttu kuitenkin kurkisteli lavan takaa niin, että viimein Kukukin näki sen.

Esiintymisen jälkeen Mimi ja Kuku saivat vielä jakaa nimikirjoituksia ja poseerata valokuvissa oikein urakalla. Lopulta hahmoja esittävät Majka Nurminen ja Anna Kulmala ehtivät jutella hetken.

Duo on ollut Janakkalassa esiintymässä aikaisemminkin. Espoosta Turenkiin tulleet Nurminen ja Kulmala kehuivat Laurinmäen miljöötä ihanaksi.

– Tämä on ensimmäinen joulukeikkamme tänä vuonna, joten tästä alkaa meidänkin juhlakautemme, duo totesi.

Janakkala oli kaksikolle entuudestaan tuttu, mutta joskus esiintyessä näkee paikkoja, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Useimmiten Mimin ja Kukun keikoilla tapaa mukavia ihmisiä paikkakunnasta riippumatta.

– On ihanaa nähdä, kun lapset pääsevät juhlatunnelmaan, Nurminen ja Kulmala sanoivat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio