Ville Säteri

Itsenäisyyspäivänä myös Tervakoskella ja Tarinmaalla nähdään erikoiskunniavartio 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tavoitteena on koota mahdollisimman suuri joukko, vaikka lähes 200 vapaaehtoisen kokoamisessa riittää työtä.

Erikoiskunniavartioita kootaan Suomen juhlavuoden merkeissä eri puolilla maata. Ideana on, että jokaisen sankarivainajan haudalla seisoisi samanikäinen henkilö kuin vainaja oli kuollessaan.

Janakkalassa hankkeen nosti Tervakosken Facebook-ryhmän ilmoitustaululle valtakunnallisen esimerkin innostamana Laura Salonen. Hän on koonnut ylös faktoja, kuten sotilasarvot, joukko-osastot ja kaatumispaikat, kaikista Tervakoskelle haudatuista sankarivainajista.

Urakan aikana paljastui, että sankarihaudassa lepää myös Laura Salosen papan veli ja papan siskonmies.

Turengissa joukkoja kokoaa Petri Hakamäki. Mukaan on Tervakoskella ilmoittautunut toistaiseksi reilut 20 ja Turengissa reilut 40 henkilöä. Tervassa tavoitteena on koota vartioon yhtä monta miestä kuin sankarihautoja on eli 45.

Tervakoskella vartioon tarvitaan 17-39-vuotiaita ja Tarinmaalla 18-42-vuotiaita miehiä. Eniten tarvetta on 21-23-vuotiaille. Tervakoskella yritetään selvitä miesvoimin, mutta Tarinmaan vartioon otetaan myös naisia. 18-vuotiaan hautaa voi vartioida yhtä lailla 17-vuotias.

Toiveena on, että vartioon puettaisiin omat siistit vaatteet. Vartioon asetutaan puoleksi tunniksi Tarinmaalla kello 10.45 ja Tervakoskella 12.50 alkaen.

Vartioon haluavat voivat Tervakoskella ilmoittautua sähköpostitse salonen.la@gmail.com ja Turengissa petri.hakamaki.74@gmail.com tai 040-8243727.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio