Pinja Valanta Turengin yhteiskoulusta voitti yhdeksäsluokkalaisten valtakunnallisen Taloustaitokilpailun

Tänä vuonna Taloustaitokilpailun finaalissa ysiluokkalaiset vastasivat muun muassa asuntojen hintakehitystä, verotusta ja ilmastonmuutoksen torjunnan taloudellisia vaikutuksia koskeviin tehtäviin

Taloustaitokilpailun järjestivät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä.

Peruskoulun ysiluokkalaiset kilpailivat jälleen valtakunnallisessa Taloustaitokilpailussa. Vuoden voittajaksi valittiin tiukan finaalin päätteeksi Pinja Valanta Turengin yhteiskoulusta.

Taloustaitokilpailun järjestivät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä.

Taloustaitokilpailussa ysiluokkalaiset kilpailevat tietämyksellään yhteiskunnallisesti puhuttavien talousaiheiden parissa. Kilpailuun osallistui yli 17 000 oppilasta yhteensä 301 koulusta. OP Ryhmän toimitiloissa Helsingin Vallilassa järjestettävään finaaliin kutsuttiin alkukilpailun perusteella 30 oppilasta. Kärkikolmikko palkittiin finaalissa menestymisestä rahapalkinnoilla.

Valannan jälkeen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat Jami Tuohino Kastellin koulusta Oulusta ja Hannes Ervasti Nilon koulusta Kuusamosta.

Tänä vuonna Taloustaitokilpailun finaalissa ysiluokkalaiset vastasivat muun muassa asuntojen hintakehitystä, verotusta ja ilmastonmuutoksen torjunnan taloudellisia vaikutuksia koskeviin tehtäviin. Nuorten kiinnostus maailmantilannetta kohtaan näkyy selvästi ja kilpailussa korostuneet teemat puhuttivatkin myös kilpailutilanteen ulkopuolella.

”Taloustaidot ja yhteiskunnallisten asioiden ymmärtäminen ovat tärkeitä taitoja jo nuoresta iästä lähtien ja on hienoa huomata, kuinka kiinnostuneita ja valveutuneita nuoret ovat. Nuorten taloustaitojen edistäminen ja nuorille tarjottavat opastukset ovat tärkeä osa vastuullisuustyötämme”, OP Ryhmän Vähittäispankki-liiketoiminnan johtaja Harri Nummela toteaa.

HYOL ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen huomioi, että finalistit osoittivat olevansa erinomaisen hyvin perillä sekä oman talouden hallintaan että kansantalouteen liittyvistä asioista.

”Tänä keväänä julkisuudessa on puhuttu paljon taloudesta muun muassa eduskuntavaalien, vallitsevan taantuman ja korkean inflaation vuoksi. Jotta suomalaiset nuoret pystyvät ymmärtämään yhteiskunnallista keskustelua ja myös osallistumaan siihen, on tärkeää varmistaa, että he saavat tähän koulussa riittävästi välineitä. Yhteiskuntaopin ja siihen sisältyvän taloustiedon opetuksen avulla tähän pyritään”, sanoo Ruhanen.

Taloustaitokilpailun finaalin jälkeen nuoret pääsivät tutustumaan OP Ryhmän ammattilaisten maailmaan ja näkemään analyytikoiden työtä. Lisäksi koululaisille pidettiin tietoiskuja ajankohtaisista sijoittamisen ja säästämisen sekä verkkohuijausten aiheista.

Taloustaitokilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1966.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos