Viikonloppuna tapahtuu: Turengin Kevätkarkeloissa autot, musiikki ja markkinatunnelma luovat kesäfiilistä Lyylinpuistoon

Kevätkarkelot järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lyylinpuistossa.

Tänä vuonna Kevätkarkeloissa nähdään myös Corvetteja.

Jo perinteeksi muodostuneet Turengin Kevätkarkelot kutsuvat jälleen autojen, musiikin, herkkujen ja iloisen tunnelman pariin. Kevätkarkelot järjestetään lauantaina 27. toukokuuta kello 11–15 nyt ensimmäistä kertaa Lyylinpuistossa.

”Siellä ei ole aiemmin tai ainakaan aikoihin järjestetty tapahtumia. Kesäterassi loi puistoon jo tapahtumafiilistä, ja nyt kokeillaan, kuinka puisto toimii tapahtuma-alueena”, Janakkalan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi sanoo.

Aiempina vuosina ilahduttaneet Hämeen mobilistien vanhat autot ovat tänäkin vuonna ihailtavina. Paikalle saapuu myös paloautoja ja volkkaribusseja.

”Vanhat autot kiinnostavat sekä harrastajia että muitakin. Tänä vuonna autokattaus on muutenkin todella hieno, kun mukana on myös Corvetteja ja Turengin autourheilukerhon kilpa-autoja.”

Hämeen Mobilistien ja Turengin autourheilukerhon ajokit ovat esillä koko tapahtuma-ajan. Corvette-urheiluautot ovat paikalla kello 11–13.

”Myös musiikissa lähdettiin tarkoituksella hakemaan vanhojen autojen nostalgista tunnelmaa, kun esiintyjänä on rockabillyryhmä ChiliBillyBeans.”

Ohjelmalavalla kuullaan myös ukulelejä soittava Vopulele ja irlantilaismusiikin yhtye Ants in the Pants. Lisäksi tapahtumassa julkistetaan tämän vuoden Janakkala-stipendin saaja.

Kevätkarkeloissa on mukana lukuisia näytteilleasettajia, jotka esittelevät toimintaansa tai myyvät tuotteitaan alueella.

”On katuruokaa ja kojuja. Tapahtumaan voi tulla hengailemaan ja viettämään aikaa.”

Turengin Kevätkarkeloiden järjestämisessä on riittänyt kiirettä.

”Paljon on liikkuvia osia. Kaikenlaista pitää miettiä roskisten tilaamisesta ja oikeista sähkökaapeleista alkaen. Turvallisuus on tietenkin tärkeä asia.”

Janakkalan kunta on Kevätkarkeloiden pääjärjestäjä, mutta ilman mukana olevia muita toimijoita karkelot jäisivät vaisuiksi.

”Tapahtumat luovat kuntaan elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä, ja siksi kunta on vahvasti mukana järjestäjänä.”

Leena Joutsenniemi toivoo Kevätkarkeloista hyvää starttia Janakkalan kesälle.

”Toivotaan hyvää säätä ja paljon ihmisiä liikkeelle!”

Myös Tervakosken tapahtuma järjestetään ensi syksynä. Janakkalan Move -nimen saanut tapahtuma järjestetään 9. syyskuuta Delfort-areenalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos