Toiminta Vähikkälän Suvipuodilla laajenee – Uusi kyläkampaamo on samalla myös ekoputiikki

Laura Vanamon pitkäaikainen haave toteutui, kun Vähikkälän Suvipuodin rakennuksesta vapautui liiketila viime syksynä.

Laura Vanamo sekä lapset Sylvi (vas.) ja Ada olivat avajaispäivänä hilpeissä tunnelmissa.

Vähikkälän Suvipuodin rakennuksessa kilisteltiin lauantaina uuden kyläkampaamon kunniaksi. Laura Vanamon Luontola ei ole mikään tavallinen parturikampaamo, vaan toimii myös ekoputiikkina.

Aurinkoinen sää nosti avajaispäivän tunnelmaa ja tuore yrittäjä sai vastaanottaa lukuisia onnitteluhalauksia.

”Olen jo pitkään haaveillut työskentelystä kodin lähellä ja olen tästä talosta kysellyt aiemminkin, jos joku tila vapautuisi. Vihdoin viime syksynä tämä vapautui ja huhtikuun alussa päästiin tänne remontoimaan”, Vanamo hehkuttaa.

Yksi väliseinä pystyyn ja pienet maalaustyöt. Kymmenen vuotta yrittäjänä toimineelle Vanamolle oma liike on ihka ensimmäinen. Parturikampaajaksi hän valmistui vuonna 2009, joten alan kokemusta on ehtinyt kertyä.

Luontolalla ei ole mitään kiveen hakattuja aukioloaikoja, mutta varauskalenteri on auki viikoittain.

”Teen myös maatalouden lomitushommia sekä hoidan eläimiä, joten olen välillä toisissa hommissa. Ilmoittelen aina somessa seuraavan viikon aukioloaikoja, lisäksi aina saa soittaa ja laittaa viestiä”, Vanamo ohjeistaa.

Vähikkälässä asuvalle yrittäjälle oma liike kodin läheltä helpottaa arkea. Varsinkin kun toinen lapsista käy Vähikkälässä koulua.

Tällä hetkellä varauskalenteri täyttyy hyvää vauhtia ja tarkoituksena on jatkaa parturikampaamon toimintaa myös kesän jälkeen ympärivuotisena.

”Alku on näyttänyt hyvältä ja kyläläiset tahtovat tukea paikallista toimijaa. Paljon on tullut soittoja myös ihan uusilta asiakkailta”, Vanamo kertoo.

”Tytöt ovat pitkin kevättä sanoneet minulle, että mennään taas käymään kampaamolla”, Vanamo naurahtaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos