Turengin yhteiskoulun joukkue sijoittui valtakunnalliseen kärkeen yläkoululaisten taitokisassa

Maajussit-joukkue ylsi kolmannelle sijalle Taitaja9-kisassa, joka käytiin Espoossa.

Hanna Henttonen, Ella Pienimäki ja Anni Mononen. Palkinnoksi joukkue sai kuulokkeet. Osallistujille jaettiin tapahtumasta muistoksi myös keltaiset pehmot.

Turengin yhteiskoulun Maajussit-joukkue ylsi kolmannelle sijalle valtakunnallisessa Taitaja9-kisassa, joka käytiin Espoossa 9.–10.5.

Taitaja9 on yläkoululaisille tarkoitettu kilpailu, jossa tehtävät vaativat näppäryyttä, luovuutta ja monen eri oppiaineen osaamista. Kisaan osallistuvat 3-henkiset joukkueet.

Maajussit-joukkueen jäsenet Anni Mononen, 16, Hanna Henttonen, 16, ja Ella Pienimäki, 15, ovat kisan jälkeen ottaneet vastaan onnitteluja..

”On kyllä tosi hyvä fiilis. Emme uskoneet, että menestyisimme näin hyvin”, kisaajat myöntävät.

Idea lähteä kilpailuun mukaan oli alun perin Monosen ja Pienimäen. He houkuttelivat Henttosen mukaan ja lupasivat, että tämä saa keksiä joukkueelle nimen.

”Lupasin, että voin tulla ja ollaan vaikka Maajussit”, Henttonen kertoo.

Monosta ja Pienimäkeä kisaan lähtemisessä motivoi tilaisuus kokeilla uusia asioita.

Turengin yhteiskoulusta lähti aluekarsintaan 33 joukkuetta. Maajussit eteni paikalliskilpailuista aluekilpailuihin ja sieltä finaaliin. Kaiken kaikkiaan kisoihin osallistui yli 1000 joukkuetta ympäri Suomen. Taitaja9-finaali pidetään ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Maajusseille jäi matkan varrelta mieleen esimerkiksi robottitehtävä, jossa joukkueen piti rakentaa robotti, joka pystyi kuljettamaan palloja määrättyyn paikkaan. Erityisen varmalta tekeminen tuntui semifinaalissa, jonka tehtävät sopivat joukkueen työskentelytapaan ja olivat aihealueiltaan tuttuja.

Kisaajat jakoivat vastuuta tehtävissä sen mukaan, mikä oli kenenkin vahvuusaluetta. Pienimäki otti näppäryyttä vaativat tehtävät ja Mononen sekä Henttonen loistivat enemmän matemaattisten tehtävien puolella.

Joukkueen kapteenina Mononen otti hoitaakseen myös tehtäviin perehtymisen ja sen, että kisatilanteessa toimittiin suunnitellusti ja hätiköimättä. Joukkue saikin kisassa kiitosta muun muassa yhteistyötaidoistaan.

Kun finaalitehtävät olivat maalissa, kisaajat jäivät odottamaan, monentenako olivat saaneet ne valmiiksi.

”Kun sitten kuultiin, että olemme kolmansia, oltiin pyörällä päästään ja oli vaikea uskoa, että se oli totta”, kolmikko kertoo iloisena.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos