Harvialan koululla vietettiin liikennepäivää – Paikalle ajoi myös Kimi Räikkösen veljenpoika

Ajoneuvoihin tutustumisen jälkeen lapset pääsivät vielä ajamaan polkuautoilla.

Misun kattoluukku kiinnosti lapsia.

Harvialan koulun oppilaat ja Harvialan päiväkodin lapset pääsivät maanantaina 8. toukokuuta tutustumaan erilaisiin menopeleihin liikennepäivässä.

Tapahtumaa vetänyt Peter Petro kyseli aluksi lapsilta liikennesäännöistä ja sen jälkeen päästiin tutkimaan kulkuneuvoja. Kun kakkosluokkalaiset lähtivät liikkeelle, suurin ryntäys kohdistui panssariajoneuvo Misuun. Lisäksi koulun parkkipaikalle oli tuotu sähköpotkulauta, menneiden vuosikymmenten mopo ja avoauto sekä ralliauto, Peugeot 208, jota esitteli rallikuski ja Kimi Räikkösen veljenpoika Justus Räikkönen. Paikalla oli myös hänen isänsä eli Kimin isoveli Rami Räikkönen, joka on myös ajanut rallia.

”Tämä on vähän erilainen kuin vastaavat tavalliset autot. Rallikisoissa liikennesäännöt eivät samalla lailla päde, joten autotkin ovat erilaisia. Tässä autossa on sisällä esimerkiksi turvakaaret: Jos auto menee mukkelis makkelis metsään, ei katto tule alas”, Justus Räikkönen kertoi autonsa ominaisuuksista.

Räikköset ovat Harvialassa asuvan Milko Tuomisen pitkäaikaisia tuttavia. Tuominen vastasi liikennepäivän järjestelyistä.

”Olen itse ajanut työn puolesta paljon ja nähnyt liikenteessä jos jonkinlaista suhaajaa. On tärkeä muistuttaa lapsia liikenneturvallisuudesta”, Tuominen sanoo.

Ajoneuvoihin tutustumisen jälkeen lapset pääsivät vielä ajamaan polkuautoilla.

Peter Petro muistutti, että kulkuneuvoja on monen eri kokoisia ja niiden äänenvoimakkuus vaihtelee: osan kuulee jo kaukaa ja osaa ei.

Vanhanajan menopeleissä ei juuri turvasysteemejä ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos