Rastilan karaokekuningatar menestyi valssin laulannan kisoissa

Valssin Mestarit -kisan järjesti Hyvinkään ja Riihimäen seudun karaokeharrastajat ry. Saariston voittamassa naisten sarjassa kisasi noin 30 osallistujaa.

Jaana Saaristolla on monta voittoa erilaisista laulukilpailuista ja useita suomenmestaruuksia. Vuonna 2019 hänestä kruunattiin retrokaraoken suomenmestari.

Rastilassa asuva Jaana Saaristo voitti huhtikuussa valtakunnallisen Valssin Mestarit 2023 -karaokekilpailun. Saaristolla on monta voittoa erilaisista laulukilpailuista ja useita suomenmestaruuksia. Vuonna 2019 hänestä kruunattiin retrokaraoken suomenmestari.

Valssin Mestarit -kisan järjesti Hyvinkään ja Riihimäen seudun karaokeharrastajat ry. Saariston voittamassa naisten sarjassa kisasi noin 30 osallistujaa.

Karaokesta puhuminen saa Saariston aina hieman irvistämään. Sana tuo hänen mieleensä nuhjuisen kaljakuppilan ja liian monta tuoppia nauttineet laulajat.

”Se ei olisi yhtään minun juttuni. Karaokekisoissa on kyse nimenomaan siitä laulamisesta. Moni ammattimuusikko noussut karaoketaustasta ja muutenkin karaoken profiili on viime vuosina noussut.”, Saaristo uskoo.

59-vuotias Saaristo on pärjännyt laulukisoissa itse oppineena. Vasta viimeisen vuoden ajan hän on kokeillut ottaa laulutunteja. Saariston repertuaariin kuuluvat iskelmä- ja tanssimusiikki. Ne tarttuivat korvaan jo pienenä tyttönä, kun Saaristo puuhaili navetassa yhtenään lauleskelevan isoäitinsä apuna.

Kilpailuviettiä ei Saaristolla oman arvionsa mukaan ole, mutta ystävien yllyttämänä hän lähti ensin yksiin kisoihin ja sitten toisiin.

”Olen saanut lauluharrastuksen kautta niin paljon hyviä ystäviä. Käyn kisoissa heitä tapaamassa”, Saaristo naureskelee.

”En ajatellut osallistuvani valssikilpailuihinkaan, mutta niin vain löysin itseni kisasta. Sain tulkinnasta hyvää palautetta.”

Saaristo tekee kuormittavaa työtä. Laulaminen on ollut hänelle henkireikä, joka keventää oloa. Töissä Saaristolla on aina virkavaatteet ja virkarooli.

”Laulaessa saan olla jotain ihan muuta”, Saaristo sanoo.

Hänelle on tärkeää, että kappale koskettaa ja siinä on sanoma.

”Soinnut ja yksittäiset sävelet, soinnutus ja kappaleiden sisältö ovat tärkeitä. En haluaisi laulaa tyhjänpäiväistä renkutusta. Kappaleet, joissa on tarttuva tarina, ovat kuin lukisi hyvää kirjaa”, Saaristo sanoo.

Saaristo laulaa jatkuvasti myös kotona. Tapa on tarttunut hänen lapsenlapseensa, joka on ottanut mummin kappaleet omikseen.

”Se kuulostaa hauskalta, kun pikku poika laulaa mustalaisviulusta ja rakkaudesta kuin tietäisi niistä jotain”, Saaristo nauraa.

Saaristo on asunut Rastilassa 16 vuotta. Hän käy töissä pääkaupunkiseudulla, mutta ei voisi kuvitella muuttavansa sinne. Luonnon keskellä voi huoletta laulaa kovaankin ääneen häiritsemättä ketään.

Seuraavaksi Saaristo odottaa, pääseekö eteenpäin Kiuruveden iskelmäfestivaaleilla, joiden ensimmäisen karsintakierroksen hän jo läpäisi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos