Kesäterassikausi kolkuttelee ovella – Näin Turengin terassiyrittäjät avaavat kesän suunnitelmiaan

Perinteisesti terassille on päässyt Suvirannassa ja Wanhalla Asemalla, nyt kolmatta kesää mukana on myös Lyylinpuiston terassi.

Turengin kesäterassiyrittäjät kertovat suunnitelmistaan.

Kesä lähestyy Janakkalassa kovaa vauhtia ja ensimmäiset maistiaiset aurinkoisista terassikeleistä on jo saatu.

Soitimme läpi Turengin kesäterassiyrittäjät ja kysyimme tulevan kesän suunnitelmista. Perinteisesti terassille on päässyt Suvirannassa ja vanhalla asemalla, nyt kolmatta kesää mukana on myös Lyylinpuiston terassi.

Lue lisää: ”Sitten valitetaan, kun vitriini oli niin tyhjänä” – Selvitimme, onko Janakkalan kahvilatarjonta mainettaan parempi

Turengin Lyylinpuiston kesäterassi päästään avaamaan viimeistään Janakkalan kevätkarkeloilla 27. toukokuuta, mutta kelien salliessa mahdollisesti jo aiemmin.

”Jatketaan samanlaisella meiningillä kuin viime vuonna, eli pyritään olemaan se koko perheen terassi”, kertoo yrittäjä Tomi Tulisalmi. Riihimäellä Seurahuoneen kokonaisuutta ja Hämeenlinnassa Fresnoa pitävä Fiesta Hotellit Oy avasi ensin kesällä 2020 Hämeenlinnan torille terassiravintolan ja kesällä 2021 Lyylinpuistoon.

Suuria muutoksia ei Lyylinpuistossa nähdä, mutta tuleva kesä tuo tullessaan uusia makuja sekä live-musiikkia.

”Vohveli pysyy valikoimassa ja jäätelövalikoimaa pyritään kasvattamaan isommaksi. Elävää musiikkia ja viihdettä järjestetään myös tulevana kesänä, mutta tässä kohtaa on lyöty lukkoon vasta Janakkalan kevätkarkelot”, Tulisalmi kertoo.

Turengin Wanha Asema sai viime vuoden lopulla uudet yrittäjät. He ovat hämeenlinnalainen Atte Karppinen ja Harvialassa asuva Kimmo Rikkonen. Tähän mennessä kaksikko on järjestänyt asemalla kokeiluluontoisesti tapahtumia: muun muassa afterwork-tapahtumia ja avoimien ovien päivän. Pääasiassa asema palvelee tilausravintola.

Kesällä aseman terassi avautuu yleisölle heinäkuun viikonlopuiksi. Aikataulut tarkentuvat vielä, mutta Rikkosen mukaan terassi olisi auki perjantaista sunnuntaihin ja iltapäivä- ja alkuiltapainotteisesti.

Terassilla tarjoillaan juomia ja helppoa syötävää kuten lämpimiä leipiä, mahdollisesti joitakin lautasannoksia.

Rikkonen ja Karppinen pyörittävät myös Lopella sijaitsevaa Marskin majaa. Sen kesäaukioloajat ovat samansuuntaiset kuin Wanhan Aseman.

”Todennäköisesti toinen on heinäkuun viikonloput siellä ja toinen täällä. Palkkaamme myös kesätyöntekijöitä”, Rikkonen kertoo.

Suvirannassa ei ravintolapuolen suhteen ole luvassa muutoksia, mutta muita uutuuksia on sitäkin enemmän. Vuodesta 2021 rakenteilla ollut tilaussauna valmistuu ensi kuun puolivälissä. Suvirannan laituriin parkkeeraa myös vesibussi, joka liikennöi Turengin ja Hämeenlinnan väliä.

Lue lisää: Turengin Suvirannasta alkaa liikennöidä vesibussi

Ravintolan ja terassin toiminnasta vastaa edelleen Penalty Burger. Yrittäjä Willehard Ahlgren uskoo, että sauna avaa koko toiminnalle uusia mahdollisuuksia. Penalty Burger on rekrytoinut kymmenisen kesätyöntekijää. He työskentelevät Suvirannassa ja grilliautolla, joka kiertää festareita. Suviranta on edelleen Penalty Burgerin ainoa kiinteä myyntipiste.

”Menuun on tulossa uutuuksia”, Ahlgren lupaa. ”Viime kesänä otimme valikoimaan friteerattua kanaa ja salaatteja. Keittiön koko rajoittaa tekemistä, mutta varmasti kokeille taas jotain uutta.”

Tarkoitus on avata toukokuun puolessa välissä, mutta tarkka päivä riippuu kevään etenemisestä. Aluksi Suviranta on auki 5 päivää viikossa ja kesälomakauden päästyä kunnolla vauhtiin 6 päivää viikossa. Jos asiakkaita riittää, voidaan aukiolopäiviä lisätä seitsemään, Ahlgren lupaa.

Penalty Burger järjestää kesäennakkona katuruokatapahtuman Turengin kävelykadulla 28.–29. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos