Auto parkkiin ja munat esiin – Asiakkaat odottavat Turengin alagrillin parkkipaikalla ja viidessä minuutissa kaikki on ohi

Makupisteen muna-auto pysähtyy Turengissa Alagrillin parkkipaikalla. Alun perin muna-auto kiersi vain pääkaupunkiseudulla, mutta viime vuoden aikana se löysi reittinsä myös muihin maakuntiin kehän ulkopuolelle.

Pirjo Mönkkönen ajaa muna-autolla maakuntareittejä. Hän suosittelee kananmunien tilaamista aina ennakkoon.

Auto parkkiin ja kananmunat esiin. Viisi minuuttia tehokasta myyntiä ja matka jatkuu. Siihen tiivistyy tiistai-iltana Turengin alagrillin parkkipaikalle kurvanneen Makupisteen muna-auton toimintaperiaate.

“Aikataulujen kanssa mennään aika kieli keskellä suuta, että ehdimme varmasti jokaiselle pysäkille”, muna-auton perustaja Kati Stenman summaa.

Muna-auto kuljettaa Turenkiin ja lukuisiin muihin pitäjiin luomukananmunia Kuorttiselta, joka on Suomen vanhin luomukanala.

“Tavoitteenamme on tuoda mahdollisimman eettisesti tuotettuja ja kemikaalivapaita kananmunia ihmisten kotikulmille.”

Alun perin muna-auto kiersi vain pääkaupunkiseudulla. Viime vuoden aikana se kuitenkin löysi reittinsä myös muihin maakuntiin kehän ulkopuolelle. Sen myötä myös kananmunien kysyntä kasvoi entisestään. Kauppias-Kati kertookin nopean kysynnän kasvun yllättäneen hänet positiivisesti.

“Pienimmissä pitäjissä halutaan aidosti tukea kotimaista lähiruokaa ja pientuottajia. On mahtava kurvata muna-autolla paikkoihin, joissa ihmiset odottavat hyväntuulisina ja antavat kiitosta palveluistamme.”

Vaikka muna-auton pysähdykset ovat nopeita, asiakassuhteita on ehtinyt syntyä.

“Ihmiset tulevat yllättävän nopeasti tutuiksi. Aina ehtii heittää nopeat läpät, vaikka meillä tiukka aikataulu onkin”.

Seuraavan kerran muna-auto pysähtyy Turengissa kuukauden päästä tiistaina 16. toukokuuta. Makupisteen verkkosivuilla voi rekisteröidä Turengin omaksi kotipysäkiksi ja näin Makupisteen Munabotti muistuttaa aina hyvissä ajoin muna-auton saapumisesta.

Muna-auto starttasi ensimmäistä kertaa liikenteeseen kesällä vuonna 2020. Aluksi sillä oli vain muutama reitti. Tänä päivänä se toimittaa luomumunia neljänä-viitenä päivänä viikossa ympäri Etelä-Suomea.

Makupiste on tehnyt yhteistyötä vain kotimaisten lähi- ja luomutilojen kanssa. Näin he ovat voineet olla aina varmoja munien alkuperästä. Stenman kertoo törmänneensä valitettavan usein kananmunien harhaanjohtavaan markkinointiin ja hän toivookin ihmisten tietoisuuden lisääntyvän oman toimintansa myötä.

“Kuluttaja menee helposti harhaan ostaessaan kaupan hyllyltä onnellisten tai vapaan kanan munia. Munat eivät aina ole lähellekään sitä, mitä markkinointitermi antaa ymmärtää”, hän valittelee.

“Ostamalla suoraan tuottajalta, tiedät varmasti mitä saat”, hän jatkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos