Annoksia 12 palaa
Valmistusaika 15 minuuttia + kypsennys 25 minuuttia
150 g tummaa suklaata (maidotonta)
1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, huoneenlämpöisenä)
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
250 g mämmiä
Koristeluun
kaakaojauhetta
pieniä pääsiäismunia (maidottomia)
■ Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
■ Paloittele suklaa ja sulata se joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita öljy, sokeri ja siirappi suklaan joukkoon.
■ Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan yhdessä mämmin kanssa. Vuoraa noin 20 cm x 30 cm:n kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
■ Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Vinkki: Leivonnaisen mämmimäärä ei ole gramman päälle: yhtä hyvää tulee, oli mämmiä sitten 200 g tai 300 g.
Resepti on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.