Millainen on Aavan koulu?

Aavan koulu on Janakkalan Sanomien koulukierroksen viimeinen etappi.

Janakkalan Sanomien koulukierros vieraili Aavan koulussa. Apulaisjohtaja Heini Peltonen, oppilas Mitte, Naavamäen lastenkotien toiminnanjohtaja Annika Salo sekä sivistysjohtaja Jouni Wilpola kertovat oman näkemyksensä siitä, millainen on Aavan koulu.

Lue lisää: Aavan koulu toimii samassa ”kivijalassa” lastenkotien kanssa – Aluksi oppilaalla saattaa olla vain yksi tunti opetusta päivässä

Heini Peltonen, koulun apulaisjohtaja ja erityisluokanopettaja

”Ytimessä on oppilaan kohtaaminen. Erityisopetuksesta nauttiakseen täytyy olla tietynlainen ihminen: joustava ja valmis päästämään irti perinteisestä opettajamallista. Tässä on tosi syvällä lapsen elämässä, ja rooli on erilainen kuin yleisopetuksen puolella. Tosi tärkeää kokonaisuudessa on, että nuorelle syntyy turvallisuuden tunne”.

Annika Salo, Naavamäen lastenkotien toiminnanjohtaja

”Lastenkodit ja koulu tekevät tiivistä yhteistyötä. Palkitsevinta on nähdä pienet onnistumiset. Tässä täytyy nähdä, mistä ne pienet purot syntyvät. Esimerkiksi siitä, jos koulusta tulee viesti, että nuori jaksoi tänään tunnilla.”

Lue lisää: Millainen on Turengin koulu?

Mitte, oppilas

”Olen ollut täällä vuoden. Oppilasmäärältään pienet luokat sopivat minulle, kun ei ole niin paljon häiriötä. Opiskelen peruskoulua loppuun. Lisäksi harjoittelen kitaransoittoa. Olen nyt 16-vuotias ja kun saan peruskoulun tehtyä, haluaisin lähteä opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi. Opettajat ovat täällä parempia kuin missään muualla missä olen ollut”

Jouni Wilpola, sivistysjohtaja

”Aavan koulun toiminta on vakiintunut sitten aloitusvuosien. Lastensuojelulaitoksen yhteyteen perustetussa koulussa on tällä hetkellä noin 20 oppilasta ja opetuksen järjestäminen hoituu hyvin asiantuntevan henkilöstön ansiosta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos