Läheisen kuolema aiheuttaa usein surun lisäksi hämmennystä siitä, mihin käytännön järjestelyihin tulee ryhtyä – Nämä asiat täytyy tietää ja hoitaa

Viivästykset hautajaisjärjestelyissä esimerkiksi omaisten tiedon puutteen vuoksi voivat aiheuttaa ruuhkaa Moision hautaustoimiston työntekijän Pirita Jokirannan mukaan. Selvitimme, miten läheisen kuoltua täytyy toimia ja mistä käytännön asioiden hoitamiseen saa apua.

Moision hautaustoimiston työntekijä Pirita Jokirannan mukaan vainajien normaalia suurempi määrä on aiheuttanut joitakin ongelmia, koska vainajien säilytystilat ovat tällä hetkellä hyvin täynnä. ”Ennen vanhaan vainajat haluttiin saada hyvin nopeasti haudatuksi, mutta nykyään siunaustilaisuusajat venyvät, kun ihmiset asuvat pidemmän välimatkan päässä toisistaan. Voi olla mennyt kuukausi, kun hautajaiset saa järjestettyä.”

5.3. 14:00

Läheisen kuoleman aiheuttama suru voi olla niin suuri, että se ottaa kokonaan vallan ihmisestä. Menetyksen ja surun ohella kuolema aiheuttaa omaisille myös tiettyjä pakollisia käytännön järjestelyjä, jotka on pakko kohdata. Kokosimme tähän juttuun olennaiset tiedot ja eri vaiheet, jotka täytyy ottaa huomioon, kun läheinen menehtyy.

Yhteys hautaustoimistoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos