Täydet muuttolaatikot sytyttivät kauppiaskipinän – Turenkiin avautuu yhden naisen minikirppis

Minnan Kirppiksen aarteita pääsee tutkimaan ensi viikon keskiviikkona Turengissa Torikadulla.

Minna Lindberg kertoo, että useilla myynnissä olevilla esineillä on hänelle paljon tunnearvoa.

17.2. 7:00

Minna Lindberg oli viime lauantaina tyhjentämässä vanhempiensa asuntoa Keski-Suomessa. Laatikkojen täyttyessä posliinimaalauksista ja lasiesineistä Lindberg ymmärsi, että jokaista kulhoa tai astiaa hän ei pysty tilanpuutteen takia itse säästämään.

Idealamppu omasta kirpputorista syttyi ja Minnan Kirppiksen avajaisia päästään viettämään 22. helmikuuta Turengissa.

”Äitini oli aikoinaan posliinikauppias ja taiteilija ja isäni on ollut myös mukana tekemässä kehystyksiä sekä hopea- ja kivikoruja. Kaikki myynnissä olevat tavarat on heidän kodistaan”, Lindberg selventää.

Normaalisti Lindberg tekee töitä visuaalisena suunnittelijana, mutta myyntityöstä on myös kokemusta vuosien takaa.

”Meillä oli lapsuudenkotini yhteydessä äitini posliiniliike, joten olen pienestä asti päässyt seuraamaan kaupanpitämistä. Lukioikäisenä pidin liikkeessä viikonloppuisin Minnan Kirppistä ja nyt päätin ottaa nimen uudestaan käyttöön”, hän muistelee.

Lindberg muutti nykyiseen liiketilaansa Torikadulle kaksi vuotta sitten, jossa pidetään myös kirpputorin avajaisia. Myynnissä on muun muassa lasiesineitä, käsinmaalattua posliinia ja käyttötavaraa.

Asuntoa on ehditty tyhjentää parin viikonlopun ajan, mutta tavaraa on edelleen reilusti jäljellä.

”Myytävää tavaraa tulee viikoittain lisää, sitä mukaa kun vanhempieni asunto tyhjenee. Kotini on jo ennestään täynnä äitini maalaamaa taidetta, joten jostain täytyy luopua.”

Minnan Kirppis ei aio olla päivittäin auki, vaan tavaraa myydään Lindbergin päätyön ohessa. Aukioloaikoja sekä myytäviä tuotteita voi seurata kirpputorin Facebook-sivuilta.

”Tavaraa on tarkoitus myydä netin kautta sekä paikan päällä. Pyrimme keväällä olemaan auki viikoittain, joten kun ständi on ulkona, niin kaikki ovat tervetulleita”, Lindberg kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos