Janakkalan musiikkipäivät lähestyy – Pyhän Laurin kirkossa kaikuu pian 50 poikakuorolaisen ääni

Maineikas Cantores Minores on Suomen suurin poikakuoro, joka tuo sunnuntaina Pyhän Laurin kirkkoon yli 50 nuorta laulajaa.

Cantores Minores tuo sunnuntaina Pyhän Laurin kirkkoon 50 nuorta laulajaa.

8.3. 17:00

Yksi vuoden musiikillisista kohokohdista lähestyy: Viikonloppuna järjestetään Janakkalan musiikkipäivät, joka käynnistyy perjantaina 10.3. Diandran konsertilla. Sunnuntaina 12.3. kuullaan nykypäivänä harvinaista instrumenttia: poikakuoroa. Maineikas Cantores Minores on Suomen suurin poikakuoro, joka tuo sunnuntaina Pyhän Laurin kirkkoon noin 50 nuorta laulajaa.

Taiteellinen johtaja Hannu Norjanen kertoo, että Pyhän Laurin kirkon akustiikka on omiaan kuorolle. Pääosa laulajista on 11–20-vuotiaita.

Kuoro esittää muun muassa Johann Sebastian Bachia, Jaakko Mäntyjärven musiikkia ja Toivo Kuulaa.

Barokin ajan musiikki ja teini-ikäiset pojat ei ole tyypillinen yhdistelmä, mutta Norjanen vakuuttaa, ettei kuorolaisia tarvitse maanitella harjoituksiin. Kuoro on harrastus siinä, missä mikä tahansa muukin: todella tärkeitä ovat kaverit, joita kuorosta saa. Samalla kuoro on myös turvallinen paikka kasvaa.

”Mukana on eri-ikäisiä poikia ja pienemmät tutustuvat vanhempiin poikiin, jotka taas ottavat heistä vastuuta ja tekevät asioita yhdessä heidän kanssaan”, Norjanen kertoo.

”Ja itse asiassa Bach on säveltäjänä kuorolaisten suosikki”, Norjanen lisää.

Kolmipäiväinen musiikkifestivaali kutsuu kuulemaan myös humoristisia sävelmiä.

Lauantaina 11.3. Turengin kirjaston aulassa kuullaan J.Alfred Tannerin kupletteja. Niitä esittävät laulaja-lauluntekijä Juha Hautaluoma ja harmonikansoittaja Pasi-Pekka Vainionpää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos