Janakkalan pääkirjastoon perustettiin nepsy-nurkka – mukana arkea helpottavia kuvakortteja ja painokäärme

Nurkasta löytyy kirjallisuutta ja tukimateriaalia ja myöhemmin myös keskittymistä ja rauhoittumista auttavia välineitä, kuten istuintyyny, painokäärme ja leluja.

Nepsy-nurkan avajaisia vietettiin maanantaina 13.2. Kirjastotoimen johtaja Matti Karvinen ja lasten ja nuorten kuntoutuksen lähijohtaja Paula Heinonen Oma Hämeestä kertoivat nurkan toiminnasta.

14.2. 9:41

Janakkalan pääkirjastosta löytyy nyt Nepsy-nurkka. Sinne on koottu perheille ideoita lasten kanssa toimimiseen hankalissa arjen tilanteissa. Nurkasta löytyy kirjallisuutta ja tukimateriaalia ja myöhemmin myös keskittymistä ja rauhoittumista auttavia välineitä, kuten istuintyyny, painokäärme ja leluja.

Nepsy-nurkan avajaisia vietettiin maanantaina 13.2. Lasten ja nuorten kuntoutuksen lähijohtaja Paula Heinonen Oma Hämeestä oli paikalla kertomassa lasten toiminnan ohjaamisesta kotioloissa.

"Ennakointi arjessa on tärkeää lasten kanssa. Tätä voi vahvistaa kuvallisella tuella, kuten kuvitetulla viikkokalenterilla. Tulevaisuudessa kirjastosta saa lainata kuvallista tukea aamu- ja iltatoimiin. Leikin lopettamista voi helpottaa esimerkiksi tiimalasilla, josta lapsi näkee jäljellä olevan leikkiajan. Näistä on apua kaikille lapsiperheille. Neuropsykiatrisia piirteitä omaaville ne ovat usein avain sujuvaan arkeen”, Heinonen sanoi.

Kirjastonjohtaja Matti Karvinen huomasi kerätessään kirjoja Nepsy-nurkkaan, että paljon kirjoja oli jo lainassa. Tiedolle on siis kysyntää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos