Kyläyhdistys kerää varoja kotinsa tulipalossa menettäneelle perheelle – palo tuhosi myös hyvin poikkeuksellista irtaimistoa

Hyvikkälän kyläyhdistys kerää varoja perheelle, jonka kotitalo tuhoutui tulipalossa reilu viikko sitten.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

13.2. 16:27

Hyvikkälän kyläyhdistys kerää varoja perheelle, jonka kotitalo tuhoutui tulipalossa reilu viikko sitten. Keräystilille kertyvät lahjoitusvarat siirretään perheelle tueksi elämän uudelleen rakentamista varten.

Tulipalosta tuli hälytys pelastuslaitokselle lauantaina 4. helmikuuta iltapäivällä neljän jälkeen. Hyvikkälässä sijaitseva omakotitalo paloi täysin. Palossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta perheen lemmikkikissa menehtyi.

Tulipalossa tuhoutui myös hyvin poikkeuksellista irtaimistoa. Perheen isännällä on akvaariohuoltoyritys. Tuhoutuneessa talossa oli Suomen suurin yksityisellä ihmisellä oleva riutta-akvaario, mikä oli täynnä uhanalaisia eläimiä.

”Tulipalo herätti lukuisissa kyläläisissä valtavaa auttamisen halua”, kertoo Hyvikkälän VPK hallituksen jäsen ja Hyvikkälän kyläkummi Jaana Kauranen.

Lue lisää: Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Hyvikkälässä

Kyläyhdistys halusi osoittaa tukensa kotinsa menettäneelle perheelle ja vastata kyläläisten toiveeseen auttaa. Kyläyhdistyksen hallitus alkoi nopeasti selvittää, mikä olisi paras tapa tukea tulipalon uhreja. Pienkeräyslupa lähetettiin viranomaisille heti tulipaloa seuranneena maanantaina.

”Yhdistyksenä meidän on helpompi mahdollistaa kyläläisille yhteinen auttamisen keino, ja se on myös kyläyhdistyksen toiminnan periaate, että toteutamme mahdollisuuksien rajoissa asioita, joita kyläläiset toivovat. Kyläyhdistys on kyläläisiä varten”, Kauranen sanoo.

Keräysluvan hakemisen ja keräystilin avaamisen hoitivat kyläyhdistyksen rahastonhoitaja sekä kyläyhdistyksen sihteeri.

”Itse olen kyläkummina toiminut yhteyshenkilönä kyläyhdistyksen ja perheen välillä, koska haluamme että perhe on ajan tasalla ja tietoinen kyläyhdistyksen suunnitelmista ja toimista”, Kauranen kuvailee.

Keräyksen tiedot löytyvät Hyvikkälän VPK:n Facebook-sivulta. Keräykseen voi tehdä lahjoituksen kuka tahansa halukas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos