Tervakoskella massiivista hyväntekeväisyystyötä pyörittänyt Upe Poutiainen on kuollut

Upe Poutiainen syntyi 5.10.1943 Sortavalassa. Poutiaisen kertoman mukaan hän sai Jumalalta kutsun avustustyöhön vuonna 1994.

7.2. 10:12

Suomen Idäntyö UP ry:n toiminnanjohtaja Upe Poutiainen on kuollut 79 vuoden iässä. Poutiainen vietti viimeisten vuosien aikana usein jaksoja sairaalassa, kun hänen terveytensä heikkeni. Tieto kuolemasta julkaistiin yhdistyksen Facebook-sivulla maanantaina illalla 7. helmikuuta.

Upe Poutiainen pyöritti massiivista hyväntekeväisyystoimintaa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Yhden miehen avustusjärjestö järjestää Tervakoskella ruoka-apua viikoittain. Apua on lähtenyt vuosien aikana Itä-Eurooppaan, Venäjälle ja Afrikkaan sekä lähialueille. Suomen Idäntyö UP ry:n avustuskohteita ovat mm. katulapset, lastenkodit, sairaalat, koulut, vammaiskodit ja omassa yhteiskunnassaan heikoille jäävät ihmisryhmät – kuten juuri lapset, sairaat ja vanhukset.

Poutiainen päivitti yhdistyksen Facebook-sivulle toistuvasti päiväkirjanomaisia otteita ja ajatuksiaan. Niissä hän kertoi avustustyön arjesta ja kiitti lahjoittajia. Monesti Poutiainen myös humoristisesti totesi, että tiedot hänen kuolemastaan ovat pahasti ennenaikaisia.

Lue lisää: ”Tiedot kuolemastani ovat ennenaikaisia” – miljoonien eurojen hyväntekeväisyystyötä Tervakoskella pyörittävä Upe Poutiainen on käynyt viime kuukausina lähellä kuolemaa, mutta ei ole antamassa periksi

Maanantaina Facebook-sivulla julkaistiin teksti otsikolla ”Upen viimeinen tahto, jäähyväispuhe”. Se alkoi näin: ”Nyt se on totta! En enää ärsytä, aiheuta paheksuntaa tai hyväksyntää. Rauha maassa? Häirikkö poissa! Tiedot kuolemastani ovat totisinta totta! Uskoni on muuttunut näkemiseksi. Kun luet tätä, minä olen kotona. Suomen Idäntyö UP ry. ei kuole minun kanssani, vaimoni, Erja Poutiainen ja työjuhta Lauri Hieta, jatkavat tätä arvokasta työtä. Elämäni ei ole ollut turhaa. Olen Jumalan armon avulla saanut auttaa tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä.”

Upe Poutiainen syntyi 5.10.1943 Sortavalassa. Poutiaisen kertoman mukaan hän sai Jumalalta kutsun avustustyöhön vuonna 1994.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos