Janakkalan Sosiaalidemokraattien puheenjohtajana toiminut Lasse Särkimäki on kuollut –  ”Minä olen tällainen kynämies ja paperinpyörittäjä”

Lasse Särkimäki (1951–2022)

31.1. 12:37

Tervakoskelainen Lasse Särkimäki kuoli 21.12.2022 äkillisesti leikkausoperaation seurauksena. Särkimäellä oli todettu munuaiskasvain.

Särkimäki oli syntynyt 7.5.1951 Ruotsissa Valpossa. Perhe muutti Suomeen Kuruun, kun Särkimäki oli 2-vuotias. Särkimäen äiti oli ammatiltaan opettaja ja poika seurasi hänen jalanjäljissään.

Särkimäki kävi lukion Tampereen klassisessa lyseossa ja opiskeli sitten maisteriksi Tampereen yliopistossa pääaineenaan historia. Opintojen jälkeen Särkimäki toimi opettajana, mutta saavutti lisäopintojen myötä rehtorin ja sivistystoimen johtajan pätevyyden. Elämäntyönsä Särkimäki teki lasten ja nuorten parissa koulumaailmassa: erilaisissa sivistystoimen tehtävissä ympäri Suomen aina Lappia myöten.

Särkimäen perusluonteeseen kuului ihmisten auttaminen ja tätä missiota hän pääsi opetustyössä toteuttamaan. Hän huolehti lapsista ja nuorista myös muuten kuin kouluarvosanojen näkökulmasta. Särkimäki oli tarkkana, ettei hänen kouluissaan koskaan kiusattu ketään.

Särkimäki oli kahdesti naimisissa ja toinen avioliitto toi hänet Tervakoskelle vuonna 2003. Puolisonsa Pirkko Särkimäen kanssa hän kävi lavatansseissa ja kiersi Euroopan vanhoja kaupunkeja. Lapset ja myöhemmin lapsenlapset olivat Särkimäelle erittäin tärkeitä.

Tervakoskella asumisensa aikana Särkimäki työskenteli Riihimäellä Uramon koulussa sekä Urjalassa ja Askolassa, josta jäi eläkkeelle noin kymmenen vuotta sitten.

Muutettuaan Tervakoskelle Särkimäki liittyi Janakkalan Sosiaalidemokraatteihin ja toimi kahteen kertaan demareiden puheenjohtajana. Hän oli myös Opetusalan Seniorijärjestön, Janakkalan Lions Clubin ja SPR:n Riihimäen osaston jäsen sekä harrasti innokkaasti näyttelemistä. Särkimäki nähtiin lavalla muun muassa Napialan työväennäyttämön esityksissä.

Särkimäki oli kuollessaan Janakkalan tarkastuslautakunnan jäsen ja Janakkalan sosiaalidemokraattien väistyvä puheenjohtaja. Kausi olisi loppunut vuoden 2022 loppuun.

Särkimäki seurasi kiinnostuneena uutisia ja tunsi maailmantuskaa Ukrainan sodan uhrien puolesta. Hän oli luonteeltaan kiltti, auttavainen ja rauhallinen. ”Minä olen tällainen kynämies ja paperinpyörittäjä”, hänellä oli tapana sanoa verratessaan työtään esimerkiksi käsityönopettajapuolisoonsa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos