Pieni muutos taikinassa ja paistamisessa tekee pannukakusta täydellisen

Testasimme erilaiset pannukakun valmistustavat ja kokosimme talteen parhaat niksit.

Erityisen hyvä pannukakku syntyy, kun ainekset lisätään taikinaan hieman eri järjestyksessä kuin monissa muissa ohjeissa.

21.1. 12:30

Täydellinen pannukakku on kostean mehevä. Siinä on rapeat reunat, sopivasti rasvaisuutta ja pieni ripaus vaniljaa. Pannarissa pitää olla makeutta juuri sen verran, että sen kaverina maistuvat vielä hillo ja kermavaahto.

Pannukakkureseptejä ja valmistustapoja on yhtä monta kuin on valmistajaakin. Yksi käyttää paljon sokeria ja voita, toinen vannoo rypsiöljyn ja pienemmän makeuden nimiin, kolmas paistaa pannukakkunsa leivinpaperin päällä. Neljäs ruskistaa voin uunipellillä ennen taikinaan lisäämistä.

Mutta millä nikseillä saa täydellisimmän lopputuloksen?

Taikinan valmistus kannattaa aloittaa päinvastaisessa järjestyksessä kuin yleensä. Normaalisti taikinaa varten mitataan kulhoon ensin maito ja munat. Sen jälkeen lisätään jauhot ja muut kuivat aineet.

Taikinasta saa tasaisemman, jos kulhoon mitataan ensin kuivat aineet ja niiden joukkoon vain osa nesteestä. Taikina sekoitetaan tasaiseksi, lisätään munat ja vasta sitten loput nesteestä. Näin taikinaan ei jää klönttejä.

Taikinan on hyvä antaa turvota vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Käytä reseptiin täysmaitoa ja M tai L -kokoisia kananmunia. Täysmaito takaa pannukakun kermaisen suutuntuman. Litrasta maitoa saa uunipellille sopivan paksuisen taikinan.

Taikinaan tulee vielä erityisen hyvää makua, kun voi sulatetaan uunipellillä ennen taikinaan lisäämistä. Hivenen paahtunut voi tuo pannariin ihanaa pähkinäistä makua.

Mielestäni paras lopputulos syntyy, kun pannukakun paistaa voidellulla uunipellillä ilman leivinpaperia. Kun pellillä on hieman voita, taikina ei jää peltiin kiinni.

Gluteenittoman blinipannarin voi sulatetaan myös pannukakun tavoin uunipellillä. Taikina kaadetaan lopuksi lämpimälle pellille.

Blinipannukakku tarjoillaan lämpimänä smetanan, mädin ja sipulin kanssa. Kasvissyöjälle blinipannukakun kaveriksi maistuu sitruunalla ja tillillä maustettu munakoisokaviaari.

Mehevän blinipannukakun valmistus aloitetaan tekemällä esitaikina. Se saa tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Amerikkalaiset brunssipannukakut puolestaan kätkevät pintaansa rapeaa pekonia. Vaahterasiirappiloraus kruunaa herkun.

Tuhtien pannukakkujen kuohkeuden salaisuus on blinitaikinan valmistuksesta tuttu tapa vatkata valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto tuo taikinaan ilmavuutta ja auttaa kohottamaan taikinaa.

Nämä pannukakut maistuvat mainiolta myös ilman pekonia. Tarjoile ne silloin esimerkiksi marjojen ja hunajan kanssa.

Valkuaisvaahto tuo ilmavuutta amerikkalaisiin aamiaispannareihin.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos