Järjestetäänkö Turengissa ensi kesänä sala-auraajien kokoontumisajot? – näin Vau-ilmiö leviää

Turenkilaisen Antti Vaun tarina on innoittanut median lisäksi muun muassa yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä.

Sala-auraajan kalustoa.

16.1. 10:51

Turenkiin ollaan puuhaamassa sala-auraajien vuosikokousta. Tapahtuma luotiin Facebookiin viime torstaina. Se on vain yksi esimerkki siitä, miten Vau-ilmiö leviää nyt sosiaalisessa mediassa.

Sala-auraaminen nousi viime viikolla hetkessä valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Uutisvyöryn pani alulle Hämeen Sanomat, jonka jälkeen aiheeseen tarttuivat muun muassa Ilta-sanomat ja Yle. Turenkilaisen Antti Vaun tarina on innoittanut median lisäksi muun muassa yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä.

Facebookiin luotiin loppuviikosta tapahtuma nimeltä Sala-auraajien vuosikokous. Tapahtuma-aika on juhannusviikonloppu ja tapahtuman tiedoissa sitä kuvataan seuraavasti: ”Sala-auraajien vuosikokous 2023. Esillä sääntömääräiset asiat ja uuden aurausjärjestyksen käsittely. Aurauksen salaamisen uudet tuulet. Vapaa illanvietto.” Todennäköisesti tapahtuma on kuitenkin luotu huumorilla ja sen tarkoitus on luoda hyvää mieltä.

Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittanut osallistuvansa kymmenkunta ihmistä ja noin sata ihmistä on kiinnostunut tapahtumasta.

Ihmiset ovat postanneet tapahtumaan kommentteja, joissa avaavat humoristisesti omaa suhdettaan sala-auraukseen. Yksi kertoo olevansa vielä pikku tekijä ja kaipaa kokeneempien vinkkejä. Toinen kommentoija väittää, että tapahtumassa esitellään sala-aurauksen uusimpia teknologioita, kuten täyssähköisiä, äänettömiä työkoneita varustettuna häiveominaisuuksilla sekä pimeänäkölaitteilla.

Ilta-Sanomien haastattelussa Antti Vau kuvaili itseään ”pian eläköityväksi nuorkauppakamarilaiseksi”. Tämän jälkeen Suomen Nuorkauppakamarin alueryhmä polkaisi pystyyn Vauilmiö-kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä avuliaisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa auttamaan muita. Kampanjan postasi Facebookiin aluejohtaja Eveliina Leino.

Lue lisää: Janakkalassa aiotaan olla jatkossa entistä tarkempia avoimuudessa, salailun luvataan jäävän taakse – Vapaaehtoiseen auraukseen tulossa muutos: ”Ei käy arkijärkeen”

Vau-ilmiö huomattiin myös tammelalaisessa lihatuotteita valmistavassa Makulihassa. Yritys on kuulu erikoismakkaroistaan ja sen suosituin tuote on makkara nimeltä Salarakas. Tuote luotiin, kun 2000-luvun alussa lehdistössä kohistiin salarakkaista. Uutisointi pyyteetöntä talkootyötä tehneestä auraajasta kirvoitti Salarakkaan ystävän tekemään makkarapaketista oman versionsa.

Myös Janakkalan kunta lähti rakentamaan sala-aurausta osaksi kunnan imagoa. Sala-auraaja on lisätty Janakkala-sanakirjaan, jolla kunta markkinoi alueen erityispiirteitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos