Auto kannattaa putsata lumesta kunnolla – luminen rekisterikilpi voi tuoda sakot

Liian luminen auto voi olla sakon paikka liikenteessä.

25.12.2022 7:00

Lumien putsaaminen autosta on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta. Laiskuus voi tuoda myös sakot, jos lumia ei ole putsannut kunnolla.

Yksi mahdollinen sakottamisen kohde on rekisterikilpi, jos se ei ole kunnolla näkyvillä. Rekisterikilpi voi jäädä esimerkiksi lumen tai lian vuoksi piiloon.

Tällöin ajoneuvo on tunnistamaton ja siitä voidaan antaa rikesakko.

”Suomessa saa ajaa julkisilla teillä vain rekisteröidyillä ajoneuvoilla. Koska rekisteröidyn ajoneuvon tulee olla aina tunnistettavissa rekisterinumerolla, asian toteutumisen valvonta on rikesakon alaista”, EasyParkin Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen kertoo tiedotteessa.

Lumien putsaaminen autosta on tuttua puuhaa talviaikaan autoilijoille. Mutta rekisterikilpeä ei välttämättä aina muista puunata.

”Lumisateen haitat ovat tietenkin konkreettiset jokaiselle ulkoilmassa pysäköivälle ikkunanputsaajalle. Mutta rekisterikilpeä eivät kaikki tule ajatelleeksi. Ikkunoiden putsaaminen ja lumikasojen vuoksi vähentynyt pysäköintitila eivät ole autoilijat ainoat talviset vitsaukset”, Kolehmainen pohtii.

Myös pysäköintihalleissa pysäköidessä puhtaasta kilvestä on hyötyä.

”Rekisterikilven lumisuus tai likaisuus on ongelma parkkihalleissa, joissa on käytössä kamerapysäköinti”, Kolehmainen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos