Joulun suuri salaisuus

Lotta Törmänen.

23.12.2022 19:00

”Joulun suuri salaisuus ei sammu milloinkaan. Silloin aikaa ikuisuus näin leikkaa valollaan. Silloin kaikkein köyhinkin saa lahjan omistaa. Riemulaulu enkelin tuo toivon sanomaa.”

Sunnuntaina kirkossa luetaan lukukappale ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä:

”Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Mutta jos me rakastamme toisiamme, Jumala pysyy meissä ja hänen rakkautensa on saavuttanut meissä päämääränsä.

Me pysymme hänessä ja hän pysyy meissä; tämän me tiedämme siitä, että hän on antanut meille Henkeään. Me olemme nähneet, että Isä on lähettänyt Poikansa maailmaan pelastajaksi, ja siitä me todistamme. Joka tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi, hänessä Jumala pysyy, ja hän pysyy Jumalassa. Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen.”

”Joulun suuri salaisuus on keskellämme nyt. Laulaa maa ja avaruus: On Poika syntynyt! Kellon soitto kirkkaana soi yllä kaiken maan. Suuri, pyhä Jumala on tullut taivaastaan.

Joulun suuri salaisuus on alku, määränpää. Joulun jälkeen hiljaisuus myös Lasta ylistää. Lapsi antoi tehtävän ja vielä jatkuu työ. Merten halki johtaa hän, ja päivään vaihtuu yö.”

Olkoon siunaus joulussasi!

Kursivoidut kohdat ovat Anna-Mari Kaskisen sanoittamasta laulusta Joulun suuri salaisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos