Huomasitko nämä tapahtumat viikon varrelta? – katso kuvat

Noin viikon kuvat -galleria palaa menneen viikon tunnelmiin.

Janakkalan VPK treenasi tiistaina hevosten käsittelyä.

14.10. 15:38

Keräsimme kuvia Janakkalasta noin viikon ajalta. Viikkoon mahtui muun muassa perhepartioon tutustuminen Tervakoskella, lähetyskahvila Toivon 20-vuotisjuhla, Janakkalan VPK:n harjoitukset hevosten kanssa, Suurtoripäivä Turengin torilla ja koulun tukioppilaiden syysloman alun kunniaksi järjestämä pyjamapäivä.

Janakkalan seurakunta ja Tervakosken Tervakset järjestävät syksyn mittaan kolme mahdollisuutta tutustua perhepartioon. Sunnuntaina 9.10. oli toinen tutustumiskerta.

Tutustumiskerralla maalattiin luonnonmateriaaleista tehdyillä siveltimillä, etsittiin sydänviestejä luonnosta ja syötiin eväitä.

Tiistaina 11.10. juhlittiin lähetyskahvila toivon juhlavuotta. Janakkalan seurakunnalla on ollut Turengin kävelykadulla toimitila jo 20 vuotta. Aluksi kokoontumispaikkaa kutsuttiin Ilonaksi ja remontin myötä tila avautui viime vuoden elokuussa Lähetyskahvila Toivona. Toivossa kokoontuu seurakunnan monenlaiset ja monen ikäisten ryhmät kokkikerhosta ja käsityöryhmästä raamattupiiriin, hartauksia ja Toivon torstaita unohtamatta.

Kakkukahvien lisäksi ohjelmassa oli hartaus, musiikkia ja kunnanjohtajan tervehdys.

Anu Juuri

Tiistaina 11.10 Janakkalan VPK kävi harjoittelemassa hevosten käsittelyä Länkkätallilla Tervakoskella.

”Palomiehille ja hevosille on turvallisempaa, kun tiedetään, miten hätätilanteessa toimitaan. Hätätilanteessa on myöhäistä harjoitella”, sanoo Länkkätallin yrittäjä Maria Mäenpää.

”Olemme sopineet, että tulevaisuudessa minä ja nytkin mukana ollut pitkän linjan hevosnainen Niina Mikola avustamme palomiehiä tarvittaessa hevosiin liittyvissä hätätilanteissa.”

Keskustelua samanlaisista harjoituksista on ollut myös alueen muiden palokuntien kanssa.

Perjantaina 14.10 järjestettiin Turengin torilla suurtoripäivä. Sateisen harmaa sää ei saanut ihmisiä jäämään kotiin.

Perjantaina 14.10. vietettiin Turengin yhteiskoulussa pyjamapäivää. Idea teemapäivään lähti tukioppilailta ja päiväksi valikoitui viimeinen koulupäivä ennen syysloman alkua. Moni oli lähtenyt kouluun yökkärissä ja ottanut mukaan unikaverinkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos