Katso kulunut viikko kuvina: Halo valaisi taivaan kunnantalon yllä, terveyskeskuksen uusi taideteos paljastettiin

Noin viikon kuvat -galleria palaa menneen viikon tunnelmiin.

Terveyskeskuksen uusi taideteos paljastettiin torstaina.

7.10.2022 17:41

Keräsimme kuvia Janakkalasta noin viikon ajalta. Viikkoon mahtui muun muassa vauvan päivä, vanhusten viikko, upea valoilmiö kunnantalon yllä, Tervakosken uuden muistelupaikan avajaiset, Vappu-ponin vierailu Kyterinhovissa ja ukrainalaisen bandurayhtyeen konsertti. Jutusta löydät myös videotaltioinnin yhdestä konsertissa soitetusta kappaleesta.

Vauvan päivän aikana 30. syyskuuta Janakkalan perhekeskuksessa oli vauvoille muskaria, värikylpyjä ja hierontaa. Vauvat pääsivät tutustumaan myös Ilves-maskottiin ja kokeilemaan aistirataa.

Mikkelinpäivänä 2. lokakuuta otettiin Tervakoskella käyttöön uusi muistelupaikka sankarihautausmaan alueella. Käyttöönottosiunauksen toimitti kirkkoherra Pekka Riikonen. Yleisöä oli koolla kauniina syksyisenä päivänä liki kolmekymmentä.

Muistokivi on osoitettu rakkaiden muistolle. Kahden kiven väliin muodostuu risti. Kiven materiaali on kotimainen Ylämaan spektroliitti. Tarve muistelupaikan uudistamisesta lähti liikkeelle talvella 2021 naisten saunalenkillä, kun edellinen muistelupaikka koettiin vaatimattomaksi.

Timo Martola kuvasi maanantaina 3. lokakuuta Janakkalan kunnantalon pihalla puoli yhdentoista aikaan valoilmiön, jota epäili haloksi.

”Kuvissa erottuvat ainakin sisempi 22 asteen halorengas ja sen "huipussa" näkyy kirkkaana yläsivuava kaari: kauempana on himmeämpi 46 asteen rengas,”, Martola kertoo.

Martola lähetti kuvat Ursan Taivaanvahtiin tarkastusta varten.

Tervakosken terveysaseman avajaiset ja Ilmari Grytan taideteoksen julkistaminen torstaina 6. lokakuuta olivat osa 2.– 8. lokakuuta vietettävää vanhusten viikkoa. Grytan teos on kaksiosainen ja sen nimi on Aurinko ja Kuu. Ensin paljastettiin Aurinko.

Ja seuraavaksi teoksen toinen osa Kuu, joka sijaitsee kulman takana käytävän päässä. Tervakosken terveysasema otettiin käyttöön jo puolitoista vuotta sitten, mutta avajaisia ei päästy viettämään koronan vuoksi. Taiteilija Ilmari Gryta kertoi toivovansa, että taivaankappaleita kuvaavat teokset toimivat rauhoittavina elementteinä ja antavat perspektiiviä.

Ukrainalainen banduristien trio Oriana esiintyi perjantaina 7. lokakuuta Janakkalan pääkirjastolla. Taiteellisen toimintansa aikana yhtyeestä on tullut Ukrainan tunnetuin bandurayhtye.

Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Iryna Korolevych (sopraano), Iryna Hubjak (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto).

Vappu-poni ilahdutti ikäihmisiä perjantaina Turengin Kyterinhovissa, jossa myös juhlittiin vanhusten viikkoa. Viikon ohjelmassa oli ponivierailun lisäksi muun muassa leivontaa, taidepäivä, pelejä, hemmotteluhoitoja ja herkuttelua.

Onko sinulla otoksia, jotka sopisivat ”noin viikon kuviin”? Lähetä ne meille toimitus.janakkalansanomat@sanoma.fi. Toimitus valitsee ja koostaa kuvista gallerian.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Mainos