Video: Työpäivä nuoralla tanssien – tunnelmaa nykysirkuksessa - Elämänmeno - Janakkalan Sanomat

Video: Työpäivä nuoralla tanssien – tunnelmaa nykysirkuksessa

Kokopäiväinen sirkustaiteilija Netta Lepistö tanssii nuoralla varmoin ottein. Hän toteaa, että nykysirkus esitykset herättävät kiinnostusta myös Suomessa, mutta potentiaalisia esityspaikkoja on harmittavan vähän. Lepistö toteaa, että Verkatehdas on yksi niistä harvoista äärettömän hyvistä esiintymispaikoista. Tiloista löytyy kaikki tarvittava.

4.5.2017 6:30

Oli kevät 2004. Tervakoskelainen Netta Lepistö oli juuri saanut valkolakin päähänsä. Maailma oli avoinna. Nuoren naisen mielessä oli pyörinyt jo vuosien ajan haave sirkustaiteilijan työstä. Hän päätti ottaa tämän määränpääkseen.

Nyt tämä on Lepistölle totisinta totta. Sirkustaitojen ylläpito ja kehitys, esitysten suunnittelu ja harjoittelu sekä ympäri maailmaa matkaaminen ovat hänelle arkipäivää. Vuonna 2006 Lepistö pääsi Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalle, jossa hän valitsi ykköslajikseen nuorallatanssin.

Perjantaina ja lauantaina nähdään Hämeenlinnan Verkatehtaalla Iiris -niminen nykysirkusesitys, jossa myös Lepistö on mukana.

- Esityksessä käytetään akrobatiaköyttä, rengastrapetsia, nuoraa, käsilläseisontaa ja rhönradia eli sellaista pyörivää rinkulaa.

Teokseen on valittu tarkoituksellisesti viisi eri lajia. Esitys pohjautuu T. S. Eliotin runoon nimeltä The Hollow Men, joka on viisiosainen. Ainutlaatuisuutta tuo se, että sirkustaiteilijat esiintyvät improvisoiden.

- Meillä on tietyt raamit, mutta loppu on improvisoitua eli jokainen esitys on erilainen. Se tapahtuu siinä hetkessä. Esiintyjä on juuri siinä, samoin katsoja. Tämä on mielestäni live-esityksen suola.

Nykysirkusesitys IIRIS Verkatehtaan Vanaja-salissa pe 5.5. klo 19 ja la 6.5. klo 19.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset