Mikä tekee kesästä hittivuodenajan? - Elämänmeno - Janakkalan Sanomat

Mikä tekee kesästä hittivuodenajan?

Tommi Tähtivirta listasi kymmenen kovaa kesäbiisiä ja vastaili kysymyksiin.

Tommi Tähtivirta harmittelee, kun festarit on koronan vuoksi peruttu. Hän toivoo, että terasseilta kuitenkin kuuluisi kesällä livemusiikkia.­

3.6. 20:00

Musiikin moniottelija, artisti Tommi Tähtivirta on kesän kynnyksellä kiireinen mies. Hän viimeistelee omaa toista kokopitkää albumiaan ja tuottaa ja julkaisee musiikkia usealle eri artistille. Esitimme hänelle kesäisiä kysymyksiä ja pyysimme häntä listaamaan kymmenen kovaa kesäbiisiä.

Miltä näyttää musiikkikesä 2020?

– Koronan vuoksi musiikkikesä 2020 näyttää ainakin keikkojen osalta hyvin hämmentävältä. Festarit on peruttu, joten niiltä osin kesä tulee olemaan "kuiva". Kun ravintolat saavat kesäkuun alussa hiljalleen avata oviaan ja terasseja, niin toivottavasti terasseille saadaan livemusiikkia, koska kyllähän tuo livemeininki ehdottomasti kesään kuuluu.

Studion uumenissa. Tähtivirralla on monta rautaa tulessa.­

Mitä kaikkea sinulla on työn alla juuri nyt?

– Työstettävänä on tällä hetkellä todella monta erilaista ja mielenkiintoista projektia. Tietenkin yksi henkilökohtaisesti tärkeimmistä on oman, toisen kokopitkän albumini saaminen julkaisukuntoon. Biisejä on nyt jo kasassa suuri määrä ja nyt pitää valita, mitkä kappaleet päätyvät tulevalle levylle. Olen myös tekemässä albumia, joka sisältää vain ja ainoastaan Chrisse Johanssonin sanoituksia ja Hannu Takalan sävellyksiä.

– Olen myös tuottamassa ja julkaisemassa musiikkia usealle eri artistille. Joukossa ovat muun muassa Tangokuningatar Heidi Pakarinen, Tangokuningatar Kaija Pohjola, legendaarinen ysäribändi 2. Maanantai, Oksman.Rocks, Janne Ruuskanen Teen myös Loistava Laulaja 2019 kilpailun voittajille musiikkia ja hikiäläiselle Dj Jon Landlordille tehdään kahtakin eri projektia, joista toinen on sisältää vanhoja FinnHitsejä tuotuna tähän päivään. Ja joukkoon mahtuu paljon, paljon muutakin, esimerkiksi yhteistyö turenkilaisen artistin Aatuadolfin kanssa jatkuu tämän vuoden puolella.

– Lisäksi tekstitän päivittäin useita karaokekappaleita ja teen kehitystyötä erään karaokepalvelun parissa. Paljon positiivista pöhinää siis käynnissä.

Ennätätkö itse lomailla ollenkaan ja millainen on hyvä kesäloma?

– Olen yrittänyt opetella elämään viime aikoina siten, että pyhitän kaikki viikonloput perheelle ja vietän vapaa-aikaa. Vaimon kesäloman aikana pidän varmaan muutenkin hieman kevyempää tahtia töiden tekemisessä.

– Hyvään kesälomaan kuuluvat ehdottomasti aurinko, hyvä musiikki, grillaus, sauna, uiminen, rento yhdessäolo perheen sekä ystävien kesken ja mahdollisimman stressitön elämä ja oleminen.

Pyysin sinua listaamaan kesäbiisejä. Musiikin historia tuntee lukuisia kesähittejä ja kesäbiisejä. Mikä sinun mielestäsi kesästä tekee sellaisen vuodenajan, että se ilmiselvästi inspiroi musiikintekijöitä? Harvemmin on listattu talvihittejä ja talvibiisejä, pois lukien tietysti joululaulut?

– Uskoisin, että aurinko ja rento fiilis on se juttu, joka tekee kesästä inspiroivan vuodenajan. Tavallaan kesäinen tunnelma "pakottaa" tekemään iloista musiikkia, joka on erittäin positiivinen asia. Talvella vastaavasti harras tunnelma ja joulun odotus saa aikaiseksi sen, että tehdään aivan toisenlaista musiikkia.

Jos sinun nyt tältä istumalta pitäisi säveltää Janakkalan kesästä kertova ihan uusi biisi, niin millainen se olisi? Mitä musiikkilajia se edustaisi ja mikä olisi sen sanoituksen kantava teema?

– Iloinen biisi, jossa on rento ja mukaansa tempaava rytmi. Sanoituksessa mukana olisi ehdottomasti jäätelö, sauna, Janakkalan kaunis luonto, useat erilaiset ja upeat mahdollisuudet liikkumiseen. Jollain tavoin varmasti vesistö, jota pitkin pääse tarvittaessa myös Janakkalan rajojen ulkopuolelle.

Tutustu Tommin listaan

Gigi D´Agostino - L´amour Toujours

Edward Maya - Stereo Love

Tarkan - Simarik

Enrique Inglesias feat. Nicky Jam - El Perdón

Lost Frequencies - Are You With Me

Lost Frequencies - Reality

Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayer in C (Robin Shulz Remix)

Italo Brothers - Stamp On The Ground

Safri Duo - Played-A-Live

Oma jokeri: Soolotuotannossani varsinainen kesäbiisi on parhaillaan työstettävänä ja sen nimi on "Kesäyö". Tuottamistani kappaleista Heidi Pakarisen kappale "Hali hali" on mielestäni oikein mukava ja rento kesäbiisi.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset