Sairas lapsi päivähoitoon – ota nämä asiat huomioon - Elämänmeno - Janakkalan Sanomat

Päivähoidosta puuttuvat yhteiset ja selkeät ohjeet – kysyimme asiantuntijalta, milloin lapsi on liian sairas päivähoitoon: ”Lapsen alakulo ei ole syy keskeyttää työpäivää”

Lastenhoitajilta puuttuvat selkeät ja yhteiset ohjeet siitä, milloin on syytä velvoittaa aikuinen hakemaan sairaalta vaikuttava lapsi hoidosta kotiin. Lastenhoitajaliiton toiminnanjohtaja kehottaa vanhempia keskustelemaan säännöt selviksi hoitopaikassa ja myös luottamaan siihen, että hoitajat ajattelevat lasten etua.

Milloin lapsi on liian sairas päivähoitoon? Asiantuntijan mukaan päiväkodeissa ja kunnissa tulisi olla yhtenäiset käytännöt siitä, kuinka sairaan lapsen kanssa toimitaan, mutta valitettavasti aina ei näin ole.­

16.10.2019 14:42

Aamulehti

1. Perhepäivähoitaja soitti ja pyysi hakemaan taaperomme kotiin, kun lapsi ”ei ollut oma itsensä.” Onko tämä peruste keskeyttää vanhemman työpäivä, Suomen lastenhoitoalan liiton toiminnanjohtaja Eila Seppälä-Vessari?

Hoitaja tuntee hyvin lapsen ja on varmasti huomannut tällaisessa tilanteessa, että kaikki ei ole nyt ihan kunnossa. Tarkoitus on tietysti lapsen paras: puolikuntoisena on melko rankkaa yrittää pysyä muiden mukana.

Osaston tuoreimmat

Osaston luetuimmat

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat mainokset