Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Live Verotiedot

Kirjaston kahvilan uusi yrittäjä laittaa helmikuun aikana kakkosvaihteen pykälään – Listalle gastro tuotteita

Turengin kirjasto-liikuntahallin aulassa kaikuu kahvipannun porina. Café Q:n yrittäjä Auvo ”Awe” Vilpas valmistelee kahvilan avaamista. – Kahvin ja vitriinin tuotteiden pitää olla tuoreita, Vilpas huikkaa töiden lomasta. Vilpas valittiin kirjasto-liikuntahallin kahvilan uudeksi yrittäjäksi viime vuoden lopulla. – Syksyllä minulle vinkattiin, että Janakkalaan haetaan yrittäjiä kahteen eri paikkaan. Innostuin ajatuksesta ja päätin hakea. Ja tässä sitä nyt ollaan. Turenki on työkenttänä hämeenlinnalaismiehelle jo ennestään tuttu. Kokemusta löytyy Ahilammella seilaavan risteilyalus Kuutarin matkanjärjestämisien lisäksi nimittäin myös Kalpalinnan kahvilan pyörittämisestä. – Nämä ovat jokseenkin tuttuja huudeja. Kiva olla taas takaisin täällä muutaman välivuoden jälkeen, hän summaa. Vilpas kuvailee Café Q:n toiminnan olevan tasapainottava tekijä hänen omassa arjessaan. – Tämä tuo hyvää balanssia omille työkuvioilleni. Risteilykausi on keskellä kesää, joten 9 kuukautta on pitkä aika olla tekemättä mitään, yrittäjä naurahtaa. Uusi kahvila aloitti toimintansa vuoden alussa. Kuukauden aikana Vilpas on koittanut kartoittaa, millaiselle kahvilalle Turengissa olisi kysyntää. – Vielä ollaan ihan alkutekijöissä. Lähdin käyntiin ihan perinteisillä vitriinituotteilla, hän kertoo. – Kokeilin kahden viikon ajan keittolounasta. Se ei ottanut tuulta alleen ollenkaan, joten lopetin sen, hän jatkaa. Helmikuun aikana yrittäjä laittaa omien sanojensa mukaisesta kakkosvaihteen pykälään. Hän ottaa kahvilan valikoimaan mukaan gastro tuotteita. – Minulla on Jämsässä kaksi ravintolaa, joista toinen on nimenomaan tällainen Gastrobar. Haluan kokeilla samantyylistä täällä Turengissa, Vilpas tiivistää. Mikäli listalla lukee ”gastro”, asiakkaat voivat odottaa pieniä, mutta laadukkaita ruoka-annoksia. – Gastrobarissa ideana on syödä jotain pientä seurustelun lomassa eikä dumpata itseään turvoksiin jollain pippuripihvillä. Uutena yrittäjänä Vilpas toivoo asiakkaiden olevan reippaasti häneen yhteydessä ja kertovansa toiveita kahvilan suhteen. Mitä Turenkiin kaivataan? Millaiset ruuat maistuisivat? –On helpompi vastata kysyntään, kun lähteä arvailemaan ja kokeilemaan.