Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö

Entisestä palvelukodin lounassalista muovaantui kansainvälisten makujen mekka – Sandwich Bros kehittyy koko ajan

Ravintola-alan tehokaksikko Ville Oikari ja Matias Pitkänen myhäilevät kovaan ääneen Sandwich Bros -ravintolan keittiössä. Toinen toistaan piikittelevämmät vitsit rentouttavat aamun kiireistä tunnelmaa. –Päivä alkaa taikinasta. Ensitöiksi laitetaan pullat ja leivät kohoamaan, Pitkänen kertoo. –Totuus on se, että päivä alkaa puolen tunnin kahvittelutuokiolla, jonka aikana herätään koomasta, Oikari keskeyttää ja molemmat repeävät nauruun. Marraskuussa tulee täyteen 2 vuotta siitä, kun kaverusten kahvilaravintola muutti Janakkalan pääkirjaston aulasta Turengin paraatipaikalle Tohvelantielle. Muuton yhteydessä yrittäjät halusivat uudistaa yrityksen konseptia. Entisestä palvelukodin lounassalista haluttiin muovata kansainvälisten makujen mekka. Perinteisten uuniperunoiden ja sandwichien mukaan otettiin erilaiset teemaviikot. Lisäksi yritys avasi aukioloajan myös lauantaille. –Olemme kokeilleet vähän kaikenlaista ja muokanneet konseptia sen mukaan, mille on kysyntää, Oikari summaa. Mikä janakkalalaiset saa sitten liikkeelle? –Sellaiset makuelämyksen, joita ei saa muualta, Pitkänen toteaa. Yrittäjät kertovat, että nykypäivänä kovinta huutoa ovat erilaiset elämykset ja kokemukset. –Ihmiset haluavat kokeilla entistä enemmän uusia makuja, jonka takia viikon spesiaalikin on edelleen se juttu, mitä odotetaan innolla, Oikari jatkaa. Lauantain aukioloaika on tuonut kahvilaravintolaan myös uusia asiakkaita. –Lauantaisin keskitymme siihen, että toisimme enemmän sellaista kahvilameininkiä ruokapuolen rinnalle. Vaikka Sandwich Brosta on tulossa kovaa vauhtia janakkalalaisten olohuone, silti yrittäjät kuulevat viikoittain lausahduksen ”en tiennytkään, että tässä on tällainen paikka.” Minkälainen paikka Turenki on sitten ollut pyörittää tällaista ravintolaa? –Leppoinen. Täällä on täysin eri sävy kuin esimerkiksi Hämeenlinnassa. Isommissa paikoissa on suurempi paine onnistua. Tulevaisuuden suunnitelmat Mitään konkreettista asiaa tulevaisuuden suunnitelmista yrittäjät eivät osaa vielä sanoa. Asiat hakevat paikkaansa omalla painollaan. Tärkein tavoite on kuitenkin luoda Sandwich Brosta sellainen konsepti, mikä toimisi kaikkialla. – Suunnitelmien kanssa on turha hötkyillä. Tärkeintä on, että yritys kehittyy kokoajan parempaan suuntaan, Oikari tiivistää. –Toivomme, että yrityksestämme kehittyisi sellainen paikka, joka olisi tasalaatuinen kaikilla osa-alueilla. Yhtä tasalaatuinen kuin McDonald’s, kaksikko nauraa. Kaverukset kuitenkin paljastavat, että jotain uutta on tulossa syksyn ja talven aikana. –Haluamme keskittyä varsinkin lauantai -päivään, jonka ympärille rakennamme teemaan ja ajankohtaan sopivia erikoisuuksia.